Spoločnosť Uddeholm má už 2488 olympijských medailí

Počas letných olympijských hier v Riu zabezpečila spoločnosť Uddeholm špeciálnu oceľ pre nástroje, ktoré vykreslili charakter všetkých 2488 olympijských medailí.

Takmer 11 000 atlétov z viac než 200 krajín bude súťažiť o 812 zlatých, 812 strieborných a 864 bronzových medailí. Medaily boli razené v Brazílii pomocou kvalitných razníc vyrobených zo špeciálnej ocele od spoločnosti Uddeholm AB.

Raznice musia spĺňať mimoriadne vysoké kvalitatívne štandardy, hlavne čo sa týka pevnosti a opracovateľnosti. Medaily pre Letné olympijské hry 2016 majú na jednej strane grécku bohyňu víťazstva Niké, štadión Panathinaikos a Akropolu, a na druhej strane logo hier orámované vavrínovými listami.

„Vďaka náročnej práci predstavil náš tím v Brazílii výhody používania ocele Uddeholm pre tento typ aplikácie,“ hovorí Adam Steorn, regionálny obchodný riaditeľ pre Severnú a Južnú Ameriku zo spoločnosti Uddeholm.

Medaila je sama osebe víťazstvom v odvetví udržateľnosti. Strieborné a bronzové medaily tvorí 30 percent recyklovaných materiálov. Na razení sa podieľala renomovaná brazílska mincovňa Brazilian Mint.

uddeholm-olympic-gold
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.