Nová prášková oceľ od spoločnosti Uddeholm sa stala bestsellerom ešte pred uvedením na trh

Výrazný hráč zo Švédska – spoločnosť Uddeholm – je popredným svetovým výrobcom špeciálnej ocele a vývojárom nových práškových ocelí. Ide o pozíciu, ktorá vyžaduje dlhoročné dôkladné skúmanie a skúšanie, kým uzrú svetlo sveta nové ocele, ako je napríklad Uddeholm Vanadis 8 SuperClean.

„Prostredníctvom priekopníckeho výskumu a vývoja reagujeme na potreby trhu s nástrojovou oceľou, ktorá má vysokú odolnosť voči opotrebeniu a dobrú rozmerovú stabilitu v kombinácii s možnosťou opracovania materiálov s vysokou pevnosťou. Tieto vlastnosti tiež predlžujú intervaly medzi odstávkami,“ hovorí Fredrik Carlsson, výrobný manažér zo spoločnosti Uddeholm.

Vďaka bezprecedentným vlastnostiam ocele Uddeholm Vanadis 8 SuperClean, ako je vysoká odolnosť voči abrazívnemu opotrebovaniu a štiepaniu, ju už dlho očakávajú klienti po celom svete. Niet pochýb, že nové riešenie pre práškovú metalurgiu splní potreby výrobcov aj používateľov nástrojov.

„Trh netrpezlivo čaká na túto oceľ. Odozva od klientov po celom svete bola neskutočná. Počas skúšania dostali ukážku, a objednávky chodili ešte pred jej uvedením na trh. Už teraz sa nám podarilo dosiahnuť polovicu z ročného plánovaného predaja,“ hovorí Pär Emanuelsson, viceprezident pre marketing a predaj zo spoločnosti Uddeholm.

Pri vývoji kládla spoločnosť Uddeholm veľký dôraz na možnosť jednoduchého opracovania materiálu pre výrobcov nástrojov, aby mali ich zákazníci príležitosť ušetriť čas aj peniaze. Náklady na vyrobený diel naznačujú, že mnohí zákazníci začnú používať oceľ Uddeholm Vanadis 8 SuperClean na zlepšenie produktivity a získanie výhody pred konkurenciou.

„Toto je nástrojová oceľ na dlhodobé obrábanie odolných materiálov s vysokými nárokmi na nástroj, ako sú napríklad čoraz bežnejšie vysokopevnostné materiály v automobilovom priemysle,“ hovorí Fredrik Carlsson.

„Náš nový produkt bol veľmi dobre prijatý v oblasti automobilového priemyslu. Množstvo komplexných detailov a dielov z vysokopevnostnej ocele v automobiloch neustále rastie, a táto skutočnosť kladie vyššie nároky na nástroje. Oceľ Uddeholm Vanadis 8 vyhovuje potrebám výrobcov,“ hovorí Pär Emanuelsson.

Rodina práškových ocelí od spoločnosti Uddeholm, ktorej súčasťou je oceľ Uddeholm Vanadis 8 SuperClean, sa vyrába využitím najnovšieho procesu výroby práškovej ocele. Tento proces bol v priebehu rokov doladený a prináša mimoriadnu úroveň kvality, ktorú ostatní hráči na trhu dosahujú s ťažkosťami. Výsledkom je kvalita Uddeholm, ktorá je dôverne známa po celom svete, a ktorá upevňuje nespornú pozíciu v oblasti výroby nástrojov.

Oceľ Uddeholm Vanadis 8 SuperClean v krátkosti

  • Veľmi vysoká odolnosť voči abrazívnemu aj adhezívnemu opotrebovaniu
  • Vysoká pevnosť v tlaku, 64 HRC
  • Veľmi dobré vlastnosti pri prekalení
  • Mimoriadna ťažnosť
  • Veľmi dobrá rozmerová stabilita pri tepelnom zušľachťovaní
  • Dobrá odolnosť voči popúšťaniu
  • Dobré vlastnosti pri opracovaní a brúsení

Prečítajte si viac o oceli Uddeholm Vanadis 8 SuperClean »

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.