APPLIKATIONER


  Hos Uddeholm kan du hitta stål som passar till olika typer av applikationer och områden exempelvis inom kallarbete, varmarbete, plastformning, additiv tillverkning, livsmedelsproduktion, komponenter och handknivar.

  Majoriteten av våra stål finns i olika storlekar och utförande, både konventionellt tillverkat och stålpulver som används vid additiv tillverkning som är en tillverkningsmetod som gör att du kan producera delar med optimerad design. Tekniken är särskilt lämpad för tillverkning där användningsområdet innefattar små serier med högt ställda krav på materialet och där det är en ständig efterfrågan på korta ledtider.

  Kallarbete

  Varmarbete

  Plastformning

  AM/3D-printing

  Även om det är verktygsstål vi tillverkar så kan ge stora fördelar även i andra applikationer och komponenter än de traditionella verktygsstålssegmenten. Här kan verktygsstålets förstklassiga egenskaper utnyttjas och bidra till förbättrad prestanda och bättre totalekonomi genom färre driftstopp, lägre underhållskostnader och optimerad design.

  Livsmedelsproduktion

  Komponenter

  Handknivar

   

  Vår ambition är att vara den perfekta samarbetspartnern!
  Vi finns till hands med teknisk kunskap och rådgivning samtidigt som vi kan erbjuda Uddeholms kompletta program av produkter och tjänster, alltid med löftet att stärka konkurrenskraften och skapa mervärde för dig som kund.

  Kontakta oss

  Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

  Du använder en webbläsare som är föråldrad.

  Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.