Formsprutning

  Formsprutning är den vanligaste metoden för att producera plastdetaljer. Det är en snabb process och används för att producera ett stort antal identiska föremål, från högkvalitativa teknikkomponenter till engångsartiklar. Exempel på plastdetaljer som finns omkring oss i vardagen är konsumtionsvaror som förpackningar av olika slag och mer tekniska artiklar som mobiltelefoner eller elektroniska komponenter. 

  Formsprutning är en högproduktiv metod. Verktygen som används kan vara mycket komplicerade och dyra och det ställs ofta stora krav på stålets egenskaper. Det är därför väldigt viktigt att välja det optimala formstålet för bästa verktygs- och produktionsekonomi. Stålvalet påverkas av parametrar som seriestorlek, plastmaterial, formverktygets storlek och önskad ytfinhet. Flera grundläggande materialegenskaper måste beaktas, t ex hårdhet och hållfasthet, seghet, nötningsbeständighet, renhet, korrosionsbeständighet och värmeledningsförmåga.

  Uddeholm leder utvecklingen av nya stålsorter för att kunna bidra till ökad konkurrenskraften för våra kunder. Våra ESR-material för höga krav på ytfinhet är välkända, liksom vårt Uddeholm Stainless Concept, som består av korrosionströga stålsorter för minskat underhåll.

  Uddeholm Plastic Moulding Applications - Injection Moulding

  Allt verktygsstål för Formsprutning

  Alumec 89
  Uddeholm Corrax
  Uddeholm Elmax SuperClean
  Uddeholm Impax Supreme
  Uddeholm Mirrax 40
  Uddeholm Mirrax ESR
  Uddeholm Nimax
  Uddeholm Nimax ESR
  Uddeholm Orvar Supreme
  Uddeholm Rigor
  Uddeholm Stavax ESR
  Uddeholm Tyrax ESR
  Uddeholm Unimax
  Uddeholm Vanadis 4 Extra SuperClean
  Uddeholm Vanax SuperClean
  Uddeholm Vidar 1 ESR
  Kontakta oss för mer information
  Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

  Du använder en webbläsare som är föråldrad.

  Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.