Smide

  För mer än 400 år sedan smidde vi våra egna verktyg, med samma grundläggande teknik som fortfarande används idag. Det är här Uddeholms historia tar form. Det som en gång var en fråga om mänsklig styrka bakom ett hammarslag handlar nu om fulländad precision och avancerad teknik. 

  Vi nådde inte hit av en slump. Vi nådde hit tack vare kunskap och erfarenhet, drivkraft och vilja. Tack vare många års forskning och utveckling kan vi erbjuda en komplett lösning för varje ny utmaning.

  Uddeholm tillverkar verktygsstål med hög renhet, hög seghet och utmärkt värmebeständighet. Ingen har lyckats kombinera dessa egenskaper på ett bättre sätt. Det innebär längre verktygslivslängd och lägre totalkostnad. Kort sagt – det lönar sig att satsa på ett bättre stål.

  I och med lanseringen av Uddeholm Formvar har vi nu ett komplett produktprogram för smide. Uddeholm Formvar är mycket lämpligt för smidesapplikationer, speciellt pressmide, tack vare mycket bra motstånd mot varmnötning och plastisk deformation. Stålsorten är en stark uppdatering jämfört med 2242-material tack vare sina fördelar som bidrar till längre verktygslivslängd.

  Samlingsbroschyr Uddeholms verktygsstål för smide

  Uddeholm Hot Work Applications - Forging

  Allt verktygsstål för Smide

  Uddeholm Caldie
  Uddeholm Dievar
  Uddeholm Formvar
  Uddeholm Orvar Supreme
  Uddeholm QRO 90 Supreme
  Uddeholm Skolvar
  Uddeholm Unimax
  Uddeholm Vidar Superior
  Kontakta oss för mer information
  Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

  Du använder en webbläsare som är föråldrad.

  Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.