Värmebehandling hos Uddeholm
  Ge din investering optimala förutsättningar

  Med hjälp av rätt värmebehandling kan du optimera ditt ståls egenskaper och uppnå maximal prestanda för ditt verktyg eller komponent. Den förbättrar motståndet mot vanliga skademekanismer och vi är fast beslutna att hjälpa dig att hitta den mest lämpliga värmebehandlingstjänsten.

  Våra verktygsstål levereras normalt i mjukglödgat tillstånd, vilket gör bearbetningen lättare för verktygstillverkaren. Stålet kan sedan enkelt värmebehandlas efter verktygsanvändarens specifika behov. Vi kan hjälpa dig med tjänster som mjukglödgning, avspänningsglödgning, härdning och anlöpning.

  Endast rätt härdning ger ditt verktyg optimala mekaniska parametrar och gör dem mer robusta vid daglig användning. Den positiva effekten: Verktygens livslängd ökar, investeringar och underhållskostnader minskar. För på Uddeholm arbetar experter inom stål och värmebehandling tillsammans för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Resultatet vi levererar är en skräddarsydd helhetslösning med rätt materialegenskaper för ditt specifika verktyg eller komponent.

  Värmebehandling av Uddeholmstål>>

   

  Anlöpningsugn

  Värmebehandlingcenter i Vetlanda

  2019 öppnades vårt value added service center i Vetlanda där vi samlar både värmebehandling och lager under samma tak.

  Härdugnarna och två av anlöpningsugnarna fungerar genom vakuumtekniken vilket är den vanligaste typen av värmebehandling när det kommer till höglegerat stål. Genom att arbeta med vakuumugnar förblir ytorna nästintill opåverkade och deformationerna blir minimala. När vi förenar tekniken med önskad kylhastighet skapas de bästa förutsättningarna för att uppnå rätt hårdhet, egenskapsprofil och struktur i både kärna och yta. En av vakuumhärdugnar är godkänd av NADCA (North American Die Casting Association) vilket innebär att den har kapacitet att kyla större detaljer väldigt snabbt. På plats i Vetlanda finns även anlöpningsugnar som fungerar genom luft och skyddsgas.

  Värmebehandling i Vetlanda>>

   

  Kapacitet


   

  Kontakta oss

  Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

  Du använder en webbläsare som är föråldrad.

  Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.