Uddeholm mill in Hagfors, Sweden

  Om Uddeholm

  Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. Och det är ingen tillfällighet. I varje stålstycke, i varje steg av processen, från råmaterial till slutprodukt lägger vi våra hjärtan. Tekniken är viktig, kunskapen och produktutvecklingen likaså. Men det handlar också om viljan och modet, kraften och framåtandan. Det handlar om glöden inom oss – kärleken till stålet.

  Uddeholm finns över hela världen. Det betyder att du kan vara säker på att få samma stål och service av högsta kvalitet var du än befinner dig. Du har tillgång till hela vårt breda utbud av ytbehandlingar och dimensioner, och vi finns alltid till hands med teknisk kunskap, råd och support. Vår effektiva logistik och geografiska närhet minskar ledtiderna och hanterar kulturella och språkliga skillnader. Tack vare vår stora erfarenhet, djupgående forskning och kontinuerlig utveckling av nya produkter är vi väl rustade för att lösa dina utmaningar oavsett när de uppstår och var du än befinner dig i världen.

  Uddeholm i siffror

  350

  Mer än 350 år av innovation

  3000

  Medarbetare världen över

  90

  Uddeholm finns i mer än 90 länder

  Berättelsen om oss och vad vi brinner för har vi samlat i broschyren Kärleken till stålet

  Vår historia, som började redan på 1600-talet, kan du följa på Uddeholms tidslinje

  Global webbplats: www.uddeholm.com

  Om voestalpine High Performance Metals Sweden AB

  Vi är Uddeholms säljbolag i Sverige med huvudkontor i Göteborg och samlat kontor, värmebehandling samt lager i Vetlanda. På nära håll har vi dessutom Uddeholms centrallager i Hagfors med 10 000 ton verktygsmaterial och ca 4 000 artiklar.

  I vår produktportfölj finns verktygsstål, aluminium, gjutgods, värmeledande material och specialstål för maskinkomponenter. Tillsammans med vår bearbetningsenhet är vi närmare 60 personer.


  En del av voestalpine AG

  Sedan 2007 ingår Uddeholm i den internationellt börsnoterade stålkoncernen voestalpine AG med säte i österrikiska Linz och över 50 000 anställda. Vårt namnbyte från Uddeholm Svenska AB till voestalpine High Performance Metals Sweden AB i januari 2018 speglar vår ägarstruktur.

  Vi levererar fortsatt branschens mest gedigna expertiskunskap med kundens behov i fokus och förser våra kunder med verktygsstål av högsta kvalitet från Uddeholms AB med marknadsnärvaro under varumärket Uddeholm.

  voestalpine AG är en globalt ledande koncern inom teknik och kapitalvaror med en unik kombination av material- och processkompetens. Koncernen fokuserar på produkt- och systemlösningar baserade på stål och andra metaller av högsta kvalitet inom teknikintensiva industrier och nischer. voestalpine med huvudkontor i Linz, Österrike, representeras av 500 koncernföretag i över 50 länder. Gruppen är uppdelad i fyra divisioner där High Performance Metals är specialiserad på produktion och bearbetning av tekniskt avancerade och högpresterande material.

   

  Kontakta oss

  Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

  Du använder en webbläsare som är föråldrad.

  Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.