Hand­knivar

  Perfekt balans ger skarpa eggar på handknivar

  Uddeholm har genom åren haft stora framgångar internationellt med pulverstål i handknivar. Det började 2009 när Kershaws kniv Speedform vann den prestigefulla utmärkelsen American-Made Knife Of The Year i amerikanska Blade Magazine. Därefter har det blivit ett flertal priser i olika klasser.

  Den moderna, pulvermetallurgiska tillverkningsprocess som används ger stålet en maximal renhet, vilket minimerar risken för urflisning. Knivtillverkare kan dessutom räkna med en problemfri tillverkning då stålet har perfekta egenskaper för slipning och polering. I vårt erbjudande finns även kvalificerad rådgivning inom exempelvis värmebehandling, bearbetning och slipning.

  Även i de nordiska länderna finns ett stort intresse och en hantverksbaserad kultur kring handknivar, kanske framförallt jaktknivar. Sedan början av 2012 har Uddeholm varit huvudsponsor för Svensk Knivförening. Samarbetet ger oss möjlighet att ta del av gedigna kunskap och erfarenhet som finns i branschen och knivsverige kan dra nytta av vår unika kompetensen inom olika stålteknologier, inte minst när det gäller pulverstål.

  I samarbete med Svensk Knivförening

  Uddeholm deltar årligen på ett par aktiviteter tillsammans med Svensk Knivförening. 2017 var Knivexpo och Kniv-SM förlagt till Himmelstalund i Norrköping och där fanns vi på plats för att hälsa gamla och nya kontakter välkomna till intressanta samtal om materialval och bearbetning.

  I samband med mässan presenteras bidragen i årets Uddeholm Invitational, inbjudningstävlingen där utvalda knivmakare får uppdraget att ta fram sin idealversion av en egentillverkad handkniv i Uddeholmsstål. Denna gång var temat fiskekniv och materialet det nya och utmanande pulverstålet Uddeholm Vanax SuperClean.

  Dina frågor om Uddeholms material för handknivar hjälper vi gärna till med på något av våra säljkontor. Vi ser fram emot att höra från dig.

  ui_2017_2

  Kontakta oss

  Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

  Du använder en webbläsare som är föråldrad.

  Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.