Hand­knivar

Perfekt balans ger skarpa eggar

Uddeholm har genom åren har haft stora framgångar internationellt med pulverstål i handhållna knivar. Det började 2009 när Kershaws kniv Speedform vann den prestigefulla utmärkelsen American-Made Knife Of The Year i amerikanska Blade Magazine. Därefter har det blivit otaliga priser i olika klasser.

Den moderna, pulvermetallurgiska tillverkningsprocess som används ger stål med maximal renhet, vilket minimerar risken för urflisning. Knivtillverkare kan dessutom räkna med en problemfri tillverkning med utmärkta egenskaper för slipning och polering. I vårt erbjudande finns även kvalificerad rådgivning inom exempelvis värmebehandling, bearbetning och slipning.

Även i de nordiska länderna finns ett stort intresse och en hantverksbaserad kultur kring handknivar, kanske framförallt jaktknivar. Sedan början av 2012 har Uddeholm varit huvudsponsor för Svensk Knivförening. Samarbetet ger oss möjlighet att ta del av gedigna kunskap och erfarenhet som finns i branschen och knivsverige kan dra nytta av vår unika kompetensen inom olika stålteknologier, inte minst när det gäller pulverstål.

I samarbete med Svensk Knivförening

Uddeholm deltar årligen på ett par aktiviteter tillsammans med Svensk Knivförening. 2017 var Knivexpo och Kniv-SM förlagt till Himmelstalund i Norrköping och där fanns vi på plats för att hälsa gamla och nya kontakter välkomna till intressanta samtal om materialval och bearbetning.

I samband med mässan presenteras bidragen i årets Uddeholm Invitational, inbjudningstävlingen där utvalda knivmakare får uppdraget att ta fram sin idealversion av en egentillverkad handkniv i Uddeholmsstål. Denna gång var temat fiskekniv och materialet det nya och utmanande pulverstålet Uddeholm Vanax SuperClean.

Dina frågor om Uddeholms material för handknivar hjälper vi gärna till med på något av våra säljkontor. Vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta oss för mer informationShare it
Avbryt

Byt företag

Du är inloggad som:

Du behöver logga ut och logga in med andra uppgifter för att byta företag.

Avbryt Logga in med ett annat företag

Din förfrågan bearbetas, vänligen vänta.