Kundcase med Uddeholm Tyrax ESR
    DET OVÄNTADE VALET FÖR KOMPONENTER

    Att välja rätt stål till varje komponent är ett viktigt steg som kan påverka hela maskinens prestanda. När det kommer till att hitta rätt material behöver man ibland titta utanför de självklara alternativen för att upptäcka nya möjligheter. Det oväntade valet kan vara det bästa alternativet i slutändan.

    Uddeholm Tyrax ESR är mest känd för sina fantastiska egenskaper inom plastformningsindustrin men om man tittar närmare på stålets egenskapsprofil så passar det också väldigt bra till komponenter. Extra intressant blir Uddeholm Tyrax ESR när det handlar högt belastade komponenter i utsatta miljöer. Detta beror på att stålet kan nå en hårdhet upp till 60 HRC vilket bidrar till hög hållfasthet. Utöver det så har Uddeholm Tyrax ESR även hög korrosionsbeständighet, god seghet samt duktilitet till följd av att stålet har genomgått en ESR-behandling.

     

    LIVSMEDELSINDUSTRIN

    Livsmedelsindustrin ställer höga krav på materialen som används i produktionsutrustningen då det ofta utsätts för olika korrosiva substanser, nötning och belastningar som förr eller senare begränsar produktionen i form av service och underhåll.

    I många fall där livsmedel är i direktkontakt med stålet så efterfrågas det att materialet är livsmedelsgodkänt. Uddeholm Tyrax ESR är certifierat enligt Normpack vilket gör det helt godkänt att användas inom samtliga livsmedelsområden: torra livsmedel, vätskor, syror, alkohol och fett.

    Normpack>>

    KUNDCASE

    Ett företag inom köttindustrin ville öka livslängden på en av sina komponenter där korrosion uppstod väldigt tidigt på grund av starka rengöringsmedel. Komponenten är en typ av extruderhus som hanterar malt kött innan det fördelas och paketeras.

    Valet av stålsort att testa hamnade på Uddeholm Tyrax ESR på grund av dess höga korrosionsbeständighet. Bytet av stål gav ett mycket bra resultat och kunden lyckades öka komponentlivslängden med 300%.

    Genom att gå utanför traditionella användningsområden lyckades man här hitta ett stål med rätt egenskaper vilket resulterade i en markant förbättring av komponentens prestanda. Med den nya lösningen ges förutsättningar till att nå en bättre totalekonomi genom minskade underhållskostnader och färre stillestånd för kunden.

     

    Uddeholm Tyrax ESR – Produktsida>>

    Uddeholm Tyrax ESR – Teknisk broschyr>>

    Kontakta oss för att diskutera nya möjligheter>>

    Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

    Du använder en webbläsare som är föråldrad.

    Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.