news

  Uddeholm Vanax SuperClean - rostfritt och 60 HRC

  Pressrelease Uddeholms AB, 31 mars 2017

  Genom att behålla prestandan och stå emot slitage i de mest extrema miljöer och krävande produktionsförhållanden klarar Uddeholm Vanax SuperClean att lösa problem som tidigare varit oövervinnerliga. Den senaste lanseringen från Uddeholm är ett efterlängtat svar på marknadens behov av ett stål som är både starkt och rostfritt.

  Uddeholm Vanax SuperClean är lösningen när och var inget annat stål fungerar. Tack vare innovativ och engagerad produktutveckling kan nu Uddeholm leverera en lösning som håller för miljöer där saltvatten och  miljö utsätter stålet för tuffa påfrestningar och industriprocesser som kräver slitstyrka och hög hållfasthet i kombination med korrosionsmotstånd. För kunden innebär det att driftsintervallen blir längre och produktiviteten ökar, likaså lönsamheten.

  Problemlösare i extrema miljöer

  Användningsområden för det nya stålet är exempelvis pumpar och lager i marina miljöer samt detaljer i marina drivsystem. Kombinationen av rostfritt och avancerat pulvermetallurgiskt stål gör också Uddeholms senaste lansering mycket intressant för livsmedelsindustrin.

  – Tack vare att det är både slitstarkt och inte rostar är Uddeholm Vanax det enda stålet som möter kraven i de här speciella miljöerna, ett stål som löser problem som tidigare varit hinder för framgång. En lösning som hjälper våra kunder att ligga steget före konkurrenterna eller att fullt ut utnyttja en produkt eller maskin, säger Pär Emanuelsson, marknads- och försäljningsdirektör på Uddeholms AB.

  – När man tillverkar rostfritt stål är kolhalten avgörande för hur motståndskraftigt det är. Till exempel är stålet i våra matbestick garanterat rostfritt, men kvaliteten är alldeles för mjuk för att det ska kunna fungera i industriell tillverkning.

  Tack vare sin världsledande forskning kan nu Uddeholm erbjuda det efterlängtade svaret på marknadens behov av ett verktygsstål som är både extremt starkt och rostfritt.

  vanax_illustration

  Banbrytande recept

  Det som experterna på forsknings- och utvecklingsavdelningen har gjort är att ersätta kol med kväve i stålets legering. En lösning som inom branschen närmast är likvärdig med att krossa naturlagen.

  – Uddeholm har världens främsta metallurger och forskare och den här processen är extremt avancerad. Den kemiska sammansättningen i Uddeholm Vanax är helt ny för marknaden. Det är vårt ansvar som produktledare och affärspartner att ta fram den här typen av premium produkter som både löser problem och förbättrar lönsamheten för våra kunder, säger Johnny Sjöström, VD på Uddeholms AB.

  Om Uddeholm Vanax SuperClean

  Välkommen att kontakta oss för mer information

   Följ oss
   Avbryt
   cancel
   Avbryt

   Mina kontoinställningar

   Din förfrågan bearbetas, vänligen vänta.

   Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

   Du använder en webbläsare som är föråldrad.

   Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.