Uddeholm Svenska AB

Om Uddeholm

Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. Och det är ingen tillfällighet. I varje stålstycke, i varje steg av processen, från råmaterial till slutprodukt lägger vi våra hjärtan. Tekniken är viktig, kunskapen och produktutvecklingen likaså. Men det handlar också om viljan och modet, kraften och framåtandan. Det handlar om glöden inom oss – kärleken till stålet.

Uddeholm finns över hela världen. Det betyder att du kan vara säker på att få samma stål och service av högsta kvalitet var du än befinner dig. Du har tillgång till hela vårt breda utbud av ytbehandlingar och dimensioner, och vi finns alltid till hands med teknisk kunskap, råd och support. Vår effektiva logistik och geografiska närhet minskar ledtiderna och hanterar kulturella och språkliga skillnader. Tack vare vår stora erfarenhet, djupgående forskning och kontinuerlig utveckling av nya produkter är vi väl rustade för att lösa dina utmaningar oavsett när de uppstår och var du än befinner dig i världen.

Om Uddeholm Svenska AB

Vi är Uddeholms säljbolag i Sverige med regionkontor i Göteborg, Växjö och Eskilstuna samt lager i Anderstorp. På nära håll har vi dessutom Uddeholms centrallager i Hagfors med 10 000 ton verktygsmaterial och ca 4 000 artiklar.

I vår produktportfölj finns verktygsstål, aluminium, gjutgods, värmeledande material och specialstål för maskinkomponenter. Tillsammans med vår bearbetningsenhet, Uddeholm Machining, är vi närmare 60 personer.

Berättelsen om Uddeholm och vad vi brinner för har vi samlat här i Kärleken till stålet

Information om Uddeholm globalt hittar du på www.uddeholm.com


En del av voestalpine AG

Sedan våren 2007 ingår vi i den internationellt börsnoterade stålkoncernen voestalpine AG med säte i österrikiska Linz och över 50 000 anställda.

Voestalpine är en global koncern bestående av högt specialiserade företag som producerar, förädlar och vidareutvecklar högkvalitativa stålprodukter. Dess fyra divisioner – Steel Division, High Performance Metals Division, Metal Engineering Division, Metal Forming Division – finns representerade på alla kontinenter och omfattar ca 500 produktions- och säljbolag i mer än 50 länder. Varje division innehar en ledande position inom sitt verksamhetsområde.

Kontakta oss för mer information


Share it