Uddeholm Svenska AB

Om Uddeholm

Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. Och det är ingen tillfällighet. I varje stålstycke, i varje steg av processen, från råmaterial till slutprodukt lägger vi våra hjärtan. Tekniken är viktig, kunskapen och produktutvecklingen likaså. Men det handlar också om viljan och modet, kraften och framåtandan. Det handlar om glöden inom oss – kärleken till stålet.

Uddeholm finns över hela världen. Det betyder att du kan vara säker på att få samma stål och service av högsta kvalitet var du än befinner dig. Du har tillgång till hela vårt breda utbud av ytbehandlingar och dimensioner, och vi finns alltid till hands med teknisk kunskap, råd och support. Vår effektiva logistik och geografiska närhet minskar ledtiderna och hanterar kulturella och språkliga skillnader. Tack vare vår stora erfarenhet, djupgående forskning och kontinuerlig utveckling av nya produkter är vi väl rustade för att lösa dina utmaningar oavsett när de uppstår och var du än befinner dig i världen.

Berättelsen om oss och vad vi brinner för har vi samlat i broschyren Kärleken till stålet

Vår historia, som började redan på 1600-talet, kan du följa på Uddeholms tidslinje

Global webbplats: www.uddeholm.com

Om Uddeholm Svenska AB

Vi är Uddeholms säljbolag i Sverige med regionkontor i Göteborg, Växjö och Eskilstuna samt lager i Anderstorp. På nära håll har vi dessutom Uddeholms centrallager i Hagfors med 10 000 ton verktygsmaterial och ca 4 000 artiklar.

I vår produktportfölj finns verktygsstål, aluminium, gjutgods, värmeledande material och specialstål för maskinkomponenter. Tillsammans med vår bearbetningsenhet, Uddeholm Machining, är vi närmare 60 personer.


En del av voestalpine AG

Sedan våren 2007 ingår Uddeholm i den internationellt börsnoterade stålkoncernen voestalpine AG med säte i österrikiska Linz och över 50 000 anställda.

Voestalpine är en global koncern bestående av högt specialiserade företag som producerar, förädlar och vidareutvecklar högkvalitativa stålprodukter. Dess fyra divisioner – Steel Division, High Performance Metals Division, Metal Engineering Division, Metal Forming Division – finns representerade på alla kontinenter och omfattar ca 500 produktions- och säljbolag i mer än 50 länder. Varje division innehar en ledande position inom sitt verksamhetsområde.

Kontakta oss för mer information


Share it