Klimanøytral uke

  Bærekraft har lenge vært en viktig nøkkelfaktor for Uddeholm. Vi streber etter en verdensledende produksjonsstandard som gagner både oss selv, våre kunder, våre kollegaer og miljøet. Årevis med forskning og utvikling har gitt oss en ledende posisjon når det gjelder bærekraftig produksjon av verktøystål. Tross diverse utfordringer er tiden nå inne for å ta arbeidet ett skritt videre. Midt i desember 2021 gjennomførte vi en ukelang test, hvor vi produserte klimanøytralt verktøystål for å bevise at det umulige er mulig. Ikke i morgen, men i dag.

  Hvordan kan vi nå målet om et 100 % klimanøytralt verktøystål?

  Trinn 1: En bærekraftig plattform

  Bærekraft er ikke et nytt konsept for oss. Vi har redusert våre fossile CO2-utslipp med 46% siden 1990. Allerede i dag bruker vi alltid 100% fossilfrie energikilder, og produktene våre består allerede av 85–90% resirkulert materiale.

  Trinn 2: Ekte forandringer

  I løpet av vår klimanøytrale uke erstattet vi LNG (Liquefied Natural Gas) med fossilfri LBG (Liquefied Bio Gas). Alle interne transporter foregikk dessuten med fossilfri strøm eller 100% HVO100. Disse tiltakene ga en vesentlig reduksjon i våre CO2-utslipp på opp til 90%.

  Trinn 3: Klimakompensasjon

  De resterende 10% består av karbon fra metallavfall og grafittelektroder. Per i dag finnes det ikke noe fossilfritt alternativ. Vi kompenserer for disse 10% med Gold Standard-sertifikater i overensstemmelse med FNs bærekraftsmål.

  Vil du vite mer om bærekraftig verktøystål?

   

  Les vår bærekraftsrapport

  Bruk en nettleser som ikke er utdatert.

  Du bruker en utdatert nettleser.

  Det kan forekomme feil under bruk av nettstedet.