Uddeholm Sustainability
  YouTube

  Ved å laste inn videoen, godtar du YouTubes personvernregler.
  Lære mer

  Last inn video

  Bærekraft

  Prinsippet om bærekraftig utvikling skal sikre at både grunnleggende menneskerettigheter og muligheter for personlig utvikling oppfylles, samtidig med at man opprettholder naturlige systemers evne til å levere naturressurser og tjenester fra økosystemer til samfunn og mennesker.

  For oss er ikke bærekraft et nytt konsept. Siden 1960-tallet har vi anvendt en elektrisk lysbueovn i smelteprosessen ved stålverket vårt. Vi har redusert våre fossile CO2-utslipp med 46% siden 1990. Allerede i dag bruker vi alltid 100% fossilfri strøm, og produktene våre består av 84–98% resirkulert materiale. Vi er overbevist om at teknologiske innovasjoner vil spille en viktig rolle i mange av de globale miljøutfordringene vi står overfor. Vår erfaring, vår ekspertise og våre verdier vil være avgjørende faktorer for videre utvikling.

  Vi i Uddeholm har allerede begynt reisen mot en fossilfri produksjon og klimanøytralitet. Vårt produksjonssystem og vår beliggenhet gir oss svært gode forutsetninger for å lede an i denne utviklingen. Allerede 2030 skal vi ha en fossilfri produksjon, og innen 2040 vil hele livssyklusen for produktene våre være klimanøytral.

  I 2021 gjennomførte vi en klimanøytral produksjonsuke. I løpet av denne klimanøytrale uken erstattet vi LNG (Liquefied Natural Gas) med fossilfri LBG (Liquefied Bio Gas). Alle interne transporter foregikk dessuten med fossilfri strøm eller 100% HVO100 (biodiesel). Disse tiltakene medfører en vesentlig reduksjon i våre CO2-utslipp på opptil 90%. Dette er ekte forandringer. Forandringer som viser at det som kanskje anses som umulig, faktisk er mulig. Ikke i morgen, men i dag. Les mer om Uddeholms klimanøytrale uke »

  Gjennom året har vi gjennomført aktiviteter for å styrke arbeidsmiljøet vårt, som skal være sikkert og sunt. Virksomheten vår skal drives på en måte som sikrer at ingen skader seg på jobb, og hvor vi bryr oss om hverandres sikkerhet. Dessuten jobber vi forebyggende med vår fysiske og psykiske helse. Vi har utarbeidet en helsepolicy som revideres fortløpende for å sikre at den oppfyller standardene som gjelder for et bærekraftig og sunt arbeidsmiljø.

  Vårt nettverk av eksperter over hele verden jobber kontinuerlig for å skape løsninger som er bærekraftige, sikre og langvarige – for oss selv og for våre kunder. Med andre ord får våre kunde langt mer enn bare stål. Vi lover dem i tillegg at vi alltid produserer stål som er så miljøvennlig som mulig. Det skjer ved hjelp av en løpende prosess, og er et løfte vi skal leve opp til hver eneste dag.

  Les mer i Uddeholms bærekraftsrapport

  84–98% resirkulerte materialer

  Uddeholms produkter består av opptil 84–98% resirkulerte materialer

  50% fossilfri interntransport

  Over 50% av Uddeholms interntransport er fossilfri og er basert på fossilfri strøm eller fornybar energi

  100% tilbakeføring av kjølevann

  100% av Uddeholms kjølevann tilbakeføres til det naturlige kretsløpet

  100% fossilfri strøm

  Uddeholms strøm kommer fra nordiske kraftverk uten fossile kilder

  Det voestalpine High Performance Metals bærekraftsrammeverket

  inSPire by voestalpine

  Les mer om inSPire

  Kontakt oss

  Bruk en nettleser som ikke er utdatert.

  Du bruker en utdatert nettleser.

  Det kan forekomme feil under bruk av nettstedet.