Climate neutral week

  Vastuullisuus on ollut Uddeholmille pitkään tärkeä avaintekijä. Pyrimme maailman johtavaan tuotantostandardiin, joka sallii meidän menestyä yhdessä asiakkaidemme, kollegojemme ja ympäristön kanssa. Vuosien tutkimus- ja kehitystyö on johdattanut meidät vastuullisen työkaluteräksen tuotannossa eturiviin. Erilaisista haasteista huolimatta nyt on aika ottaa seuraava askel. Joulukuun 2021 puolivälissä toteutimme viikon kestäneen kokeilun valmistaa ilmastoneutraalia työkaluterästä osoittaaksemme, että mahdoton on mahdollista. Ei huomenna, vaan tänään.

  Miten voimme saavuttaa 100% ilmastoneutraalin työkaluteräksen?

  Vaihe 1 – Vastuullinen perusta

  Vastuullisuus ei ole meille uusi konsepti. Olemme vähentäneet CO2-päästöjä 46% vuoden 1990 jälkeen. Tästä päivästä alkaen käytämme 100% fossiilivapaita energialähteitä ja tuotteet on jo tähänkin mennessä valmistettu 85–90% kierrätysmateriaaleista.

  Vaihe 2 – Tee todellisia muutoksia

  Korvasimme ilmastoneutraalin viikon aikana LNG:n (nesteytetyn maakaasun) fossiilivapaalla LBG:llä (nestekaasulla). Lisäksi kaikki sisäiset kuljetukset hoidetaan fossiilivapaalla sähköllä tai 100-prosenttisesti HVO100-polttoaineella. Nämä toimenpiteet vähensivät huomattavasti CO2-päästöjämme, päästöt vähenivät jopa 90%.

  Vaihe 3 – ympäristökompensaatio

  Jäljellä oleva 10% koostuu metalliromusta ja grafiittielektrodeista lähtöisin olevasta hiilestä. Sille ei ole tällä hetkellä fossiilivapaita korvikkeita. Kompensoimme tätä 10 prosenttia Gold Standard -sertifikaateilla YK:n vastuullisuustavoitteiden mukaisesti.

  Haluatko kuulla lisää vastuullisesta työkaluteräksestä?

   

  Lue Kestävän kehityksen raporttimme

  Ole hyvä ja käytä selainta, joka ei ole vanhentunut.

  Käytät vanhentunutta internet-selainta.

  Sivustoa käytettäessä saattaa aiheutua virhetilanteita.