Ruiskupuristus

  Ruiskupuristus on yleisimmin käytetty menetelmä muoviosien tuotannossa. Nopeaa prosessia käytetään, kun tavoitteena on valmistaa suuria määriä identtisiä kappaleita aina huipputarkoista teknisistä osista kertakäyttöisiin kulutustuotteisiin. Hyvä esimerkki ovat muoviosat, joita näemme arjessa joka puolella ympärillämme: kulutustuotteet, kuten erilaiset pakkaukset, ja tekniset tuotteet kuten puhelimet ja elektroniset osat.

  Muovi teknisenä materiaalina on myös yhä tärkeämmässä osassa autoteollisuudessa, koska sen avulla:

  • autoista voidaan tehdä kevyempiä, ja siten vähentää polttoaineen kulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä
  • pystytään esittelemään nopeasti uusia muotoiluinnovaatioita ja muutoksia
  • voidaan luoda yksittäisiä muottiosia, jotka lyhentävät ajoneuvojen kokoonpanoaikoja
  • pystytään parantamaan autojen toiminnallisuutta, kun entistä teknisempiä polymeerejä kehitetään.

  Ruiskupuristukseen käytetyt muotit ovat usein äärimmäisen monimutkaisia ja kalliita. Siksi vaativissa sovelluksissa muotteihin käytetyn materiaalin on usein oltava ominaisuuksiltaan ainutlaatuista. On olennaisen tärkeää valita oikea teräslaatu jokaiseen erityyppiseen muottiin. Eri muottimateriaaleja voidaan käyttää sen perusteella, kuinka monta käyttökertaa on tiedossa, mitä muovimateriaalia käytetään, minkä kokoinen muotti on ja millaista pintakäsiteltyä tarvitaan. Huomioon tulee ottaa useita muottimateriaalin ominaisuuksia: lujuus ja kovuus, sitkeys, kulutuskestävyys, puhtaus, korroosionkestävyys ja lämmönjohtavuus.

  Uddeholm on jo pitkään johtanut uusien teräslaatujen innovointia vaadittavien ominaisuuksien saavuttamiseksi. Pintaviimeistelyn tiukkoihin vaatimuksiin vastaavat ESR-materiaalimme tunnetaan koko alalla, samoin kuin Uddeholm Stainless Concept, joka kattaa korroosionkestävät laadut muottien ylläpitotarpeen vähentämiseen.

  Uddeholm Plastic Moulding Applications - Injection Moulding

  Kaikki työkaluterästä varten Ruiskupuristus

  Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja
  Ole hyvä ja käytä selainta, joka ei ole vanhentunut.

  Käytät vanhentunutta internet-selainta.

  Sivustoa käytettäessä saattaa aiheutua virhetilanteita.