Uddeholm Steel factory

Varmebehandling for bedre ydeevne

Varmebehandling af høj kvalitet er nødvendig for at udnytte værktøjsstålets fulde potentiale. Den forbedrer modstandsdygtigheden over for almindelige fejlmekanismer og øger den overordnede ydeevne.

Vores værktøjsstål leveres normalt i blødglødet tilstand, hvilket gør det lettere at bearbejde for værktøjsmagerne. Værktøjsstålet kan herefter let varmebehandles, alt efter slutbrugerens særlige behov. Uddeholm kan støtte dig med rådgivning om varmebehandling såsom blødglødning, spændingsudglødning, hærdning og anløbning.

Varmebehandlingscenter i Vetlanda

Vi tilbyder varmebehandling fra vores varmebehandlingscenter i Vetlanda, Sverige, hvor vi har topmoderne udstyr i form af 2 hærdeovne og 5 anløbningsovne med forskellig kapacitet.

Hærdeovnene og to af anløbningsovnene arbejder med vakuumteknologi, som er den mest almindelige form for varmebehandling, når det gælder højtlegeret stål. Ved at arbejde med vakuumovne forbliver overfladerne stort set upåvirkede. Når vi kombinerer teknologien med den ønskede afkølingshastighed, skabes de bedste betingelser for at opnå den rette hårdhed, egenskabsprofil og struktur i både kerne og overflade. En af vakuumhærdeovnene er godkendt af NADCA (North American Die Casting Association), hvilket betyder, at den har kapacitet til at køle større emner meget hurtigt. I Vetlanda er der også anløbningsovne, der arbejder med luft og beskyttelsesgas.

Kontakt os når I ser et behov for vores varmebehandlingsservice. Vi er klar til at drøfte jeres opgave og tilbyde den bedst mulige løsning.


Kontakt os for yderligere oplysninger