YouTube

  Ved at indlæse videoen accepterer du YouTubes privatlivspolitik
  Lær mere

  Indlæs mere

  Klimaneutral uge

  Bæredygtighed har længe været en vigtig nøglefaktor for Uddeholm. Vi stræber efter en verdensførende produktionsstandard, som gør det muligt at trives både med vores kunder, kolleger og miljøet. Flere års forskning og udvikling har givet os en førende position inden for produktion af bæredygtigt værktøjsstål. Trods diverse udfordringer er det nu tid til næste skridt. Midt i december 2021 gennemførte vi i løbet af en uge forsøg med fremstilling af klimaneutralt værktøjsstål for at vise, at det umulige er muligt. Ikke i morgen, men i dag.

  Hvordan kan vi få 100 % klimaneutralt værktøjsstål?

  Trin 1 – Et bæredygtigt grundlag

  Bæredygtighed er ikke noget nyt koncept for os. Vi har reduceret vores CO2-udledning med 46% siden 1990. I dag bruger vi altid 100% fossilfrie energikilder, og vores produkter består allerede af 85-90% genanvendt materiale.

  Trin 2 – Ægte ændringer

  Under den klimaneutrale uge erstattede vi LNG (Liquefied Natural Gas) med fossilfri LBG (Liquefied Bio Gas). Desuden kørte al intern transport på fossilfri elektricitet eller 100% HVO100. Disse tiltag gav en væsentlig reduktion på op til 90% af vores CO2-udledning.

  Trin 3 – Klimakompensation

  De resterende 10% består af kulstof i metalskrot og grafitelektroder, som i dag ikke kan erstattes med fossilfri typer. Vi kompenserede for disse 10% med Gold Standard-certifikater i overensstemmelse med FN’s bæredygtighedsmål.

  Vil du vide mere om vores bæredygtige værktøjsstål?

   

  Læs vores Bæredygtighedsrapport

  Slet
  cancel
  Slet

  Mine brugerindstillinger

  Hav lidt tålmodighed. Din forespørgsel bliver behandlet.

  Brug venligst en browser, der ikke er forældet.

  Du bruger en forældet webbrowser.

  Der kan opstå fejl ved brug af hjemmesiden.