Termo­formning

  Pressestøbning

  Pressestøbning er en teknik fortrinsvis til termohærdende støbning og anvendes ofte til støbning af glasfyldt plast. I processen placeres pressemassen i det åbne hulrum, formen lukkes og under varme og tryk hærdes materialet. Der anvendes normalt stål med en høj hårdhed. Til store forme er det almindeligt at bruge et sejhærdet materiale med indsatse med høj hårdhed på steder, hvor der er brug for en højere slidstyrke.

  Egenskaber ved støbematerialet

  Vigtige egenskaber er:

  • Slidstyrke
  • Styrke og hårdhed

  Sprøjtestøbning i termohærdende materialer

  Denne metode er meget anvendt i fremstillingen af elektronisk udstyr, såsom integrerede kredsløb, kondensatorer og dioder. I processen blødgøres plastikken ved hjælp af varme og tryk i et overførselskammer og tvinges derefter af et højt tryk igennem støbetapper, støbetragte og støbeporte ind i en lukket støbeform til endelig hærdning. En væsentlig fordel ved denne metode er de præcise dimensionstolerancer, der kan opnås.

  Egenskaber ved støbematerialet

  Harpiksen og især epoxy har en tendens til at angribe støbeformen, så emnet klæber fast i den under afformning. Ofte er det nødvendigt at supplere med en overfladebehandling. For at undgå indtrykninger skal trykstyrken være høj. Større luftindeslutninger i støbematerialet skal undgås, da resultatet kan være en overflade med fejl. På grund af emnets meget snævre tolerancer skal støbeindsatsene have en meget god formbestandighed under produktionen. De forskellige komponenter i en form stiller hver især forskellige krav til værktøjsstålet. Hver komponent kræver stål med en passende egenskabsprofil. Følgende egenskaber er vigtige:

  • Slidstyrke
  • Trykstyrke
  • Korrosionsbestandighed
  • Renlighed
  • Formbestandighed
  Uddeholm Tool Steel for Plastic Moulding

  Alt værktøjsstål til Termo­formning

  Uddeholm Elmax SuperClean
  Uddeholm Mirrax ESR
  Uddeholm Orvar Supreme
  Uddeholm Stavax ESR
  Uddeholm Tyrax ESR
  Uddeholm Unimax
  Uddeholm Vanax SuperClean
  Kontakt os for yderligere oplysninger
  Brug venligst en browser, der ikke er forældet.

  Du bruger en forældet webbrowser.

  Der kan opstå fejl ved brug af hjemmesiden.