Forlæng værktøjets levetid med PVD-belægning

    At vælge det rigtige stål til din applikation er kun det første skridt hen imod et holdbart værktøj eller komponent. I takt med at kravene til værktøjsstål stiger, er overfladebelægning blevet mere og mere almindelig og har stor betydning for øget levetid. Ved hjælp af en korrekt udført overfladebelægning kan tidlige skadesmekanismer undgås, hvilket bidrager til reduceret vedligeholdelse og længere værktøjslevetid.

    En af vores kunder, der arbejder for bilindustrien, bruger Uddeholm Vanadis 4 Extra i sine støtteplader til skivebremser. Kunden ønskede at undersøge mulighederne for at forlænge levetiden i forhold til slid.

    Da Uddeholm Vanadis 4 Extra i forvejen har rigtig gode egenskaber til denne type anvendelse, blev det besluttet at beholde samme type stål, men at PVD-belægge overfladen, hvilket gav et fantastisk resultat. Med en PVD-belagt overflade steg produktionen fra 100.000 producerede emner til 2.100.000 producerede emner!

    PVD er en gennemprøvet proces til værktøjer og komponenter, som vi bl.a. producerer i Kolding. En PVD-belagt del har en endnu hårdere og mere slidstærk overflade, op til 4000 Vickers. Et optimalt resultat opnås, når overfladebelægningen kombineres med det rigtige stål, en korrekt varmebehandling og en perfekt overfladestruktur. Vi står gerne til rådighed med rådgivning herom.

    Læs mere om PVD-belægning

     

     

    Brug venligst en browser, der ikke er forældet.

    Du bruger en forældet webbrowser.

    Der kan opstå fejl ved brug af hjemmesiden.