Nová prášková ocel z Uddeholmu je bestseller už před uvedením na trh

Švédský vlivný aktér Uddeholm je předním světovým výrobcem speciální oceli a lídrem i ve vývoji nových práškových ocelí. Pozice, která vyžaduje mnoho let svědomitého výzkumu a zkoušek, než inovativní nové oceli jako Uddeholm Vanadis 8 SuperClean spatří denní světlo.

– Novátorským výzkumem a vývojem reagujeme na poptávku trhu po nástrojové oceli, která má vysokou odolnost proti opotřebení, dobrou rozměrovou stálost společně se schopností obrábět vysokopevnostní materiály Tyto vlastnosti také prodlužují intervaly mezi prostoji říká Frederik Carlsson, produktový manažer společnosti Uddeholm.

Díky nevídaným vlastnostem oceli Uddeholm Vanadis 8 SuperClean, vysoké odolnosti proti abrazivnímu opotřebení a vylamování je dlouho očekávána klienty na celém světě. Toto nové řešení práškové metalurgie nepochybně splňuje potřeby jak výrobců nástrojů, tak i uživatelů nástrojů.

– Trh na tuto ocel dychtivě čeká. Obdrželi jsme naprosto pozitivní odezvu od klientů z celého světa. Prostřednictvím testování získali ukázku a objednávky zadali dávno před uvedením produktu na trh. Už jsme dosáhli poloviční hodnoty v našem ročním prodejním rozpočtu říká Pär Emanuelsson, vicepresident marketingu a odbytu společnosti Uddeholm.

Při vývoji kladla společnost Uddeholm velký důraz na to, aby bylo obrábění materiálu pro výrobce nástrojů jednodušší a zákazníkům byla poskytnuta příležitost k úsporám času a peněz. Povědomí o nákladech na vyrobený díl naznačuje, že mnoho zákazníků začne používat ocel Uddeholm Vanadis 8 SuperClean pro zlepšení produktivity a zajištění výhody nad svými konkurenty.

– Toto je nástrojová ocel pro dlouhodobé obrábění tuhých materiálů, které vyžadují hodně nástrojů, jako jsou čím dál běžnější vysokopevnostní materiály například v automobilovém průmyslu, říká Fredrik Carlsson.

– Náš nový produkt je velmi dobře přijímán v automobilovém průmyslu. Počet složitých detailů a dílů ve vysokopevnostní oceli v autech neustále roste a to klade vyšší nároky na nástroje. Uddeholm Vanadis 8 splňuje potřeby výrobců říká Pär Emanuelsson.

Skupina práškových ocelí Uddeholm, jejíž součástí je Uddeholm Vanadis 8 SuperClean, se vyrábí pomocí technologie práškové metalurgie nejnovější generace. Tento proces se celá léta dolaďoval a produkuje výjimečný stupeň jakosti, který je pro jiné aktéry na trhu obtížně dosažitelný. Výsledkem je jakost Uddeholm, která je dobře známá na celém světě, a upevňuje bezkonkurenční pozici této značky v odvětví výroby nástrojů.

Uddeholm Vanadis 8 SuperClean ve zkratce

  • Velmi vysoká odolnost proti abrazivnímu a adheznímu opotřebení
  • Vysoká pevnost v tlaku, 64 HRC
  • Velmi dobrá prokalitelnost
  • Výjimečná houževnatost
  • Velmi dobrá rozměrová stálost při tepelném zpracování
  • Dobrá odolnost proti popouštění
  • Dobrá obrobitelnost a obrusnost

Přečtěte si více o produktu Uddeholm Vanadis 8 SuperClean »

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.