Uddeholm Sustainability

Održivost

/odrʒiʋost/

Održivi razvoj načelo je kojim se nastoje ostvariti temeljna ljudska prava i prilike za ljudski razvoj uz istovremeno očuvanje sposobnosti prirodnih sustava da zajednicama i ljudima pružaju prirodne resurse i usluge ekosustava.

Održivost za nas nije novi koncept. Od 1960-ih upotrebljavamo elektrolučne peći za postupak taljenja u svojim čeličanama. Od 1990. smanjili smo svoje fosilne emisije CO2 za 46%. Već upotrebljavamo samo 100 % nefosilnu električnu energiju i naši proizvodi sadrže udio recikliranih materijala od 84 do 98%. Uvjereni smo da će nove tehnološke inovacije odigrati veliku ulogu u mnogim globalnim izazovima u pogledu okoliša. Naše iskustvo, stručnost i vrijednosti bit će ključni čimbenici budućeg razvoja.

U društvu Uddeholm već smo krenuli prema nefosilnoj proizvodnji i klimatskoj neutralnosti. Naš sustav proizvodnje, kao i lokacija, omogućuju nam iznimno pogodne uvjete za provođenje ovoga razvoja. Do 2030. godine naša će proizvodnja biti posve nefosilna, a do 2040. čitav vijek trajanja naših proizvoda bit će klimatski neutralan.

U 2021. godini proveli smo tjedan klimatski neutralne proizvodnje. U klimatski neutralnom tjednu društva Uddeholm zamijenili smo UPP (ukapljeni prirodni plin) nefosilnim UBP-om (ukapljenim bioplinom). Sav interni prijevoz također se odvijao s pomoću nefosilne električne energije ili goriva sa stopostotnim udjelom hidroobrađenog biljnog ulja (HVO100, biodizel). Ove će mjere dovesti do značajnog smanjenja naših fosilnih emisija CO2 za do 90%. To su stvarne promjene. Promjene koje pokazuju da je ono što se smatra nemogućim zapravo moguće. Ne sutra, već danas. Pročitajte više o klimatski neutralnom tjednu društva Uddeholm »

Tijekom godine proveli smo aktivnosti kojima smo unaprijedili našu radnu okolinu, koja mora biti sigurna i zdrava. Moramo provoditi svoje poslovanje tako da spriječimo ozljede na radu i brinemo o sigurnosti drugih osoba. Također provodimo preventivne mjere za fizičko i mentalno zdravlje. Razvili smo zdravstvenu politiku koju neprekidno unaprjeđujemo da bismo zadovoljili standarde potrebne za održivu i zdravu radnu okolinu.

Naša mreža stručnjaka zajednički širom svijeta neprekidno nastoji stvarati rješenja koja su održiva, sigurna i dugotrajna – za naše kupce, ali i nas same. Drugim riječima, naši kupci od nas dobivaju mnogo više od samog čelika. Također dobivaju naše obećanje da ćemo uvijek proizvoditi čelik koji je ekološki prihvatljiv što je više moguće. Ovo je nastojanje neprekidan proces i obećanje koje se mora svakodnevno ispunjavati.

Pročitajte više u izvješću o održivosti društva Uddeholm

84–98% recikliranih materijala

Proizvodi društva Uddeholm sastoje se od 84 do 98% recikliranih materijala

50% prijevoza bez fosilnih goriva

Više od 50% internog prijevoza u društvu Uddeholm odvija se bez upotrebe fosilnih goriva uz nefosilnu električnu energiju ili obnovljivo gorivo

100% povrata vode za hlađenje

100% vode za hlađenje u društvu Uddeholm vraća se u prirodni ciklus

100% nefosilne električne energije

Mješavina električne energije koja se upotrebljava u društvu Uddeholm dolazi iz nordijskih elektrana koje ne upotrebljavaju fosilne izvore

voestalpine High Performance Metals okvir održivosti

inSPire by voestalpine

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.