YouTube

  By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
  Learn more

  Load video

  Klímasemleges hét

  A fenntarthatóság már régóta fontos kulcstényező az Uddeholm számára. Olyan piacvezető termelési normák bevezetésére törekszünk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinkkel, kollégáinkkal és a környezettel együtt boldoguljunk. Az évek óta tartó kutatás és fejlesztésnek köszönhetően a fenntartható szerszámacél-gyártás élvonalába kerültünk. A különböző kihívások mellett itt az ideje a következő lépésnek. 2021. december közepén a egy héten keresztül kísérleteket végeztünk klímasemleges szerszámacél előállítására, hogy bebizonyítsuk, semmi sem lehetetlen. Nem holnap, hanem még ma!

  Hogyan érhetjük el, hogy a szerszámacél 100%-ban klímasemleges legyen?

  1. lépés – Fenntartható alapok

  A fenntarthatóság nem új fogalom számunkra. 1990 óta 46%-kal csökkentettük CO2-kibocsátásunkat. Mostantól kizárólag 100%-ban fosszilis mentes energiaforrásokat használunk, és termékeink már 85-90%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek.

  2. lépés – Vezessünk be valódi változásokat

  A klímasemleges hét során az LNG-t (cseppfolyósított földgáz) fosszilis anyagoktól mentes LBG-re (cseppfolyósított biogáz) cseréltük. Emellett az összes belső szállítást fosszilis energiahordozótól mentes villamos energiával vagy 100%-ban HVO100 használatával végezzük. Ezek az intézkedések a CO2-kibocsátásunk jelentős, akár 90%-os csökkenéséhez vezettek.

  3. lépés – Klímakompenzáció

  A fennmaradó 10% fémhulladékban és grafitelektródákban lévő szénből áll. Ezekhez a mai napig nincs fosszilis mentes energiahordozó helyettesítő. Ezt a 10%-ot az ENSZ fenntarthatósági céljainak megfelelően Gold Standard tanúsítványokkal kompenzáltuk.

  Szeretne többet megtudni a fenntartható szerszámacélokról?

   

  Olvassa el fenntarthatósági jelentésünket

  Kövess minket
  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.