Műanyag fröccsöntés

  Fröccsöntés – a műanyag alkatrészek legelterjedtebb gyártási megoldása. Egy gyors eljárás, melyet azonos elemek nagy számban történő gyártására használnak – a nagy pontosságú gépészeti elemektől egészen az egyszer használatos fogyasztási cikkekig. Példák erre a környezetünkben napi szinten használt műanyag alkatrészek, az olyan fogyasztási cikkek, mint a különböző csomagolások, illetve a műszakibb jellegű áruk, mint például a mobiltelefonok vagy elektronikus alkatrészek. A műanyag az autóiparban gépészeti anyagként is egyre jelentősebb, mivel képes:
  • segíteni az autók könnyebbé tételét, és ezzel a fogyasztás, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését
  • hozzájárulni a tervezői újítások és változtatások gyorsabb bevezetéséhez
  • egybenöntött alkatrészeket biztosítani, ami hozzájárult a jármű-összeszerelési idők csökkentéséhez
  • javítani az autók funkcionalitásán az egyre korszerűbb polimerek fejlesztésével
  A fröccsöntéshez használt öntőformák gyakran rendkívül összetettek és költségesek, ezért az öntőformákhoz használt anyagoknak gyakran egyedülálló jellemzőkkel kell rendelkezniük a nagy igényeket támasztó alkalmazásokhoz. A megfelelő acélminőség kiválasztása minden egyes öntőformatípus esetén alapvető fontosságú. Különböző anyagú öntőformák a lövések számától, a felhasznált műanyag anyagától, az öntőforma méretétől és a kívánt felületminőségtől függően használhatók. Az alábbi alapvető öntőforma-tulajdonságokat kell számba venni: szilárdság és keménység, szívósság, kopásállóság, tisztaság, korrózióállóság és hővezetés. Az Uddeholm a szükséges tulajdonságok biztosítása érdekében már régóta az új acélminőségek fejlesztésének vezető szereplője. Az elektrosalakos átolvasztó rendszerünkkel (ESR) a kiváló felületminőségi követelményekhez készült anyagaink az egész piacon ismertek, csakúgy, mint az Uddeholm Stainless Concept (rozsdamentes koncepció), amely a csökkentett öntési karbantartású, korrózióálló minőségeket foglalja magába.

  Uddeholm Tyrax ESR

  80%

  Corrosion resistance

  80%

  Wear resistance

  95%

  Polishability

  60%

  Toughness

  További információkért lépjen kapcsolatba velünk.
  Share it