Uddeholm Real actions TM

Fenntarthatóság

A fenntartható fejlődés egy olyan alapelv, amely az alapvető emberi jogok és az emberi fejlődés lehetőségeinek kielégítésére törekszik, miközben fenntartja a természeti rendszerek azon képességét, hogy a közösségeket és az embereket természeti erőforrásokkal és ökoszisztéma-szolgáltatásokkal lássák el.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

A fenntarthatóság nem új fogalom számunkra. Az 1960-as évek óta használunk elektromos ívkemencét az acélmegmunkálás olvasztási folyamatában. 1990 óta 46%-kal csökkentettük fosszilis eredetű CO2-kibocsátásunkat. Már most is 100%-ban fosszilis mentes energiát használunk, és termékeink 84-98%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek. Meggyőződésünk, hogy az új technológiai innovációk fontos szerepet fognak játszani számos globális környezeti kihívás megoldásában. Tapasztalatunk, szakértelmünk és értékeink a további fejlődés kulcsai.

Az Uddeholmnál már megkezdtük az utat a fosszilis anyagoktól mentes termelés és a klímasemlegesség felé. Termelési rendszerünk és elhelyezkedésünk nagyon jó feltételeket biztosít számunkra ezen fejlesztésünk megvalósulásához. 2030-ra fosszilis energiaforrásoktól mentes lesz a termelésünk, 2040-re pedig termékeink teljes életciklusa klímasemleges lesz.

2021-ben egy klímasemleges termelési hetet vezettünk be. Az Uddeholm klímasemleges hete során az LNG-t (cseppfolyósított földgáz) fosszilis anyagoktól mentes LBG-re (cseppfolyósított biogáz) cseréltük. Az összes belső szállítást is átállítottuk fosszilis energiahordozóktól mentes villamos energiára vagy 100%-ban HVO100 használatára (biodízel). Ezek az intézkedések a fosszilis eredetű CO2-kibocsátásunk jelentős, akár 90%-os csökkenéséhez vezettek. Ezek valódi változások. Olyan változások, amelyek azt mutatják, hogy ami lehetetlennek tűnik, az valójában lehetséges. Nem holnap, hanem még ma! További információ az Uddeholm klímasemleges hetéről »

Az év során olyan tevékenységeket végeztünk, melyek célja a biztonságos és egészséges munkakörnyezet megerősítése volt. Termelésünket oly módon kell végeznünk, hogy senki ne sérüljön meg a munkahelyén, és törődjünk egymás biztonságával. Emellett megelőző jelleggel foglalkozunk a fizikai és mentális egészségünkkel. Olyan egészség politikát dolgoztunk ki, melyet folyamatosan felülvizsgálunk, hogy megfeleljen a fenntartható és egészséges munkakörnyezethez szükséges előírásoknak.

Szakértői hálózatunk világszerte megállás nélkül azon dolgozik, hogy fenntartható, biztonságos és tartós megoldásokat hozzon létre, mind az ügyfeleink, mind magunk számára. Más szóval, ügyfeleink nem csak acélt, hanem sokkal többet kapnak tőlünk. És ígéretünk szerint mindig a lehető leginkább környezetkímélő acélt gyártjuk számukra. Ennek elérése folyamatos erőfeszítést igényel, ez egy olyan ígéret, amelyet minden nap be kell tartani.

PDF letöltése (EN)

Az Uddeholm termékei 84-98%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek.

Az Uddeholm belső szállításainak több, mint 50%-át fosszilis mentes villamos energiával vagy megújuló üzemanyagból biztosítjuk.

Az Uddeholm által felhasznált hűtővíz 100%-a visszakerül a természetes körforgásba.

Az Uddeholm által felhasznált villamosenergia skandináv erőművekből származik, fosszilis források nélkül


A voestalpine High Performance Metals fenntarthatósági keretrendszer

inSPire by voestalpine logo

További információkért lépjen kapcsolatba velünk