Klímasemleges hét

A fenntarthatóság már régóta fontos kulcstényező az Uddeholm számára. Olyan piacvezető termelési normák bevezetésére törekszünk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinkkel, kollégáinkkal és a környezettel együtt boldoguljunk. Az évek óta tartó kutatás és fejlesztésnek köszönhetően a fenntartható szerszámacél-gyártás élvonalába kerültünk. A különböző kihívások mellett itt az ideje a következő lépésnek. 2021. december közepén a egy héten keresztül kísérleteket végeztünk klímasemleges szerszámacél előállítására, hogy bebizonyítsuk, semmi sem lehetetlen. Nem holnap, hanem még ma!

Hogyan érhetjük el, hogy a szerszámacél 100%-ban klímasemleges legyen?

1. lépés – Fenntartható alapok

A fenntarthatóság nem új fogalom számunkra. 1990 óta 46%-kal csökkentettük CO2-kibocsátásunkat. Mostantól kizárólag 100%-ban fosszilis mentes energiaforrásokat használunk, és termékeink már 85-90%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek.

2. lépés – Vezessünk be valódi változásokat

A klímasemleges hét során az LNG-t (cseppfolyósított földgáz) fosszilis anyagoktól mentes LBG-re (cseppfolyósított biogáz) cseréltük. Emellett az összes bels? szállítást fosszilis energiahordozótól mentes villamos energiával vagy 100%-ban HVO100 használatával végezzük. Ezek az intézkedések a CO2-kibocsátásunk jelent?s, akár 90%-os csökkenéséhez vezettek.

3. lépés – Klímakompenzáció

A fennmaradó 10% fémhulladékban és grafitelektródákban lév? szénb?l áll. Ezekhez a mai napig nincs fosszilis mentes energiahordozó helyettesít?. Ezt a 10%-ot az ENSZ fenntarthatósági céljainak megfelel?en Gold Standard tanúsítványokkal kompenzáltuk.

Szeretne többet megtudni a fenntartható szerszámacélokról?

 

Olvassa el fenntarthatósági jelentésünket

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.