Klimaatneutrale week

  Duurzaamheid is sinds jaar en dag een belangrijke kernfactor voor Uddeholm. Wij streven naar een wereldwijd toonaangevende productiestandaard die ons in staat stelt samen met onze klanten, collega’s en het milieu te groeien. Na jarenlange research en development lopen wij inmiddels voorop op het gebied van de productie van duurzaam gereedschapsstaal. En ondanks de verschillende uitdagingen is het nu tijd voor de volgende stap. Halverwege december 2021 hebben wij een week lang een trial gehouden met het produceren van klimaatneutraal gereedschapsstaal om te laten zien dat het onmogelijke mogelijk is. Niet morgen, maar vandaag.

  Hoe kunnen wij 100% klimaatneutraal gereedschapsstaal bereiken?

  Stap 1 – Een duurzaam fundament

  Duurzaamheid is voor ons geen nieuw concept. Vanaf 1990 hebben wij onze CO2-emissies met 46% verlaagd. Vandaag de dag maken wij altijd gebruik van 100% fossielvrije energiebronnen en worden onze producten nu al voor 85-90% gemaakt van gerecyclede materialen.

  Stap 2 – Echte veranderingen

  Tijdens de klimaatneutrale week hebben wij LNG (Liquefied Natural Gas) vervangen door fossielvrij LBG (Liquefied Bio Gas). Daarnaast vond al het interne transport plaats op basis van fossielvrije elektriciteit of 100% HVO100 brandstof. Deze maatregelen resulteerden in een aanzienlijke verlaging van onze CO2-emissies tot maar liefst 90%.

  Step 3 – Klimaatcompensatie

  De resterende 10% bestaat uit koolstof in oud metaal en grafietelektroden. Op dit moment zijn daarvoor nog geen fossielvrije alternatieven. Deze 10% hebben wij gecompenseerd met Gold Standard certificaten in overeenstemming met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

  Meer weten over duurzaam gereedschapsstaal?

   

  Lees ons duurzaamheidsverslag

  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.