Uddeholm Sustainability
  YouTube

  By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
  Learn more

  Load video

  Duurzaamheid

  Duurzame ontwikkeling is een principe dat tegemoet wil komen aan de fundamentele rechten van de mens en wil inspelen op kansen voor menselijke ontwikkeling, maar tegelijkertijd het vermogen van de natuurlijke systemen wil handhaven om gemeenschappen en mensen van natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen te blijven voorzien.

  Duurzaamheid is voor ons geen nieuw concept. Al vanaf de jaren zestig maken wij gebruik van een elektrische boogoven in het smeltproces van onze staalfabrieken. Vanaf 1990 hebben wij onze fossiele CO2-emissies met 46% verlaagd. Wij maken momenteel alleen nog maar gebruik van 100% fossielvrije elektriciteit, terwijl onze producten voor 84-98% zij gemaakt van gerecyclede materialen. Wij zijn ervan overtuigd dat nieuwe technologische innovaties een belangrijke rol zullen spelen bij de vele uitdagingen op milieugebied. Onze ervaring, onze expertise en onze waarden vormen de sleutel voor onze nadere ontwikkelingen.

  Bij Uddeholm zijn wij al begonnen aan de journey op weg naar fossielvrije productie en klimaatneutraliteit. Onze productiesystemen en onze locatie bieden ons de ideale omstandigheden om voorop te lopen in deze ontwikkeling. In 2030 zal onze productie volledig fossielvrij zijn en in 2040 is de gehele levenscyclus van onze producten klimaatneutraal.

  In 2021 hebben wij geëxperimenteerd met een klimaatneutrale productieweek. Tijdens deze Uddeholm klimaatneutrale week hebben wij LNG (Liquefied Natural Gas) vervangen door fossielvrij LBG (Liquefied Bio Gas). Voor alle interne transporten zijn wij overgestapt op fossielvrije elektriciteit of 100% HVO100 brandstof (biodiesel). Deze maatregelen zullen resulteren in een aanzienlijke verlaging van onze fossiele CO2-emissies tot maar liefst 90%. Wij hebben het hier over echte veranderingen. Veranderingen die aantonen dat zelfs het onmogelijke toch mogelijk is. Niet morgen, maar vandaag. Meer over de Uddeholm klimaatneutrale week »

  Gedurende het jaar hebben wij verschillende activiteiten ontplooid om onze werkomgeving nog veiliger en gezonder – en daarmee sterker – te maken. Wij moeten onze activiteiten dusdanig uitvoeren dat niemand op de werkvloer letsel oploopt en wij allemaal hechten aan de veiligheid van anderen. Bovendien werken wij preventief aan onze fysieke en mentale gezondheid. Wij hebben een gezondheidsbeleid ontwikkeld dat continu wordt herzien om aan de vereiste standaarden voor een duurzame en gezonde werkomgeving tegemoet te komen.

  Ons wereldwijde netwerk van specialisten werkt non-stop aan duurzame, veilige en langdurig werkende oplossingen voor onze klanten en voor onszelf. Onze klanten krijgen met andere woorden veel meer van ons dan alleen maar staal. Wij beloven ze ook dat wij altijd staal produceren dat zo milieuvriendelijk mogelijk is. Dit is een doorlopend proces en een belofte die iedere dag moet worden gehouden.

  Meer hierover lees je in het Uddeholm duurzaamheidsverslag

  84-98% Gerecyclede materialen

  De producten van Uddeholm bestaan voor 84-98% uit gerecyclede materialen

  50% fossielvrij intern transport

  Meer dan 50% van het interne transport van Uddeholm is fossielvrij en bestaat uit fossielvrije elektriciteit of hernieuwbare brandstof

  100% retour van koelwater

  100% van het koelwater van Uddeholm wordt teruggevoerd in de natuurlijke kringloop

  100% fossielvrije elektriciteit

  De elektriceitsmix van Uddeholm is afkomstig van Scandinavische elektriciteitscentrales die geen gebruik maken van fossiele bronnen

  Het duurzaamheidskader van voestalpine High Performance Metals

  inSPire by voestalpine

  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.