Uddeholm heeft al 2488 Olympische medailles

Tijdens de Olympische zomerspelen van Rio leverde Uddeholm het speciale staal voor het gereedschap waarmee alle 2488 Olympische medailles hun typische uiterlijk kregen.

Bijna 11.000 atleten uit ruim 200 landen strijden voor 812 gouden, 812 zilveren en 864 bronzen medailles. De medailles zijn in Brazilië geslagen met behulp van hoogwaardig stampgereedschap van speciaal staal van Uddeholm AB.

Stampgereedschap moet aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoen, vooral wat betreft sterkte en bruikbaarheid. Op de medailles voor de Olympische Spelen van 2016 staan aan één kant Nike, de Griekse godin van de overwinning, het Panathinaiko-stadion en de Acropolis afgebeeld en op de andere kant het logo van de Olympische Spelen met een lauwerkrans.

“Dankzij degelijk werk bewees ons team in Brazilië dat staal van Uddeholm bij dit soort toepassingen alleen maar voordelen biedt”, aldus Adam Steorn, regional sales manager voor America bij Uddeholm.

De medaille zelf is één en al duurzaamheid. De zilveren en bronzen medailles bestaan voor 30% uit gerecycleerde materialen. De reliëfdruk is gemaakt door de gerenommeerde Braziliaanse muntfabriek Brazilian Mint.

uddeholm-olympic-gold
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.