Uddeholm Shaping the world

  Nytt pulverstål fra Uddeholm – en bestselger allerede før lansering

  Det svenske selskapet Uddeholm er verdens ledende produsent av spesialstål samt ledende innen utvikling av nye pulverståltyper. En posisjon som krever årsverk med grundig testing før innovative nye ståltyper som Uddeholm Vanadis 8 SuperClean ser dagens lys.

  – Med banebrytende forskning og utvikling imøtekommer vi markedets be
  hov for verktøystål som har høy slitestyrke og god dimensjonsstabilitet, og også kan brukes til å bearbeide høyfaste materialer. Disse egenskapene forlenger også intervallene mellom stopp, sier Fredrik Carlsson, produktsjef ved Uddeholm.

  Uddeholm Vanadis 8 SuperCleans eksepsjonelt høye bestandighet mot abrasiv slitasje og utflising har lenge vært etterspurt av kunder over hele verden. Det er ingen tvil om at både verktøyprodusenter og verktøybrukere får oppfylt et behov med denne nye metallurgiske løsningen i pulverform.

  – Markedet venter ivrig på dette stålet. Vi har fått overveldende positiv respons fra kunder over hele verden. Gjennom testing fikk de en forhåndsvisning og la inn ordrer lenge før lansering. Vi har allerede nådd halvårsmålet i vårt årlige salgsbudsjett, sier Pär Emanuelsson, markeds- og salgssjef ved Uddeholm.

  I utviklingsprosessen har Uddeholm lagt stor vekt på å gjøre materialet enkelt å bearbeide for verktøyprodusentene, og kundene har dermed fått mulighet til å spare både tid og penger. Bevissthet om kostnaden per produsert del tyder på at mange kunder kommer til å begynne å bruke Uddeholm Vanadis 8 SuperClean for å forbedre produktiviteten og sikre seg en fordel overfor konkurrentene.

  – Dette er et verktøystål som er egnet for verktøy til lange serier med tøffe materialer som krever mye av verktøyet, for eksempel de høyfaste materialene som blir stadig mer vanlige i bilindustrien, sier Fredrik Carlsson.

  – Vårt nye produkt har blitt svært godt mottatt i bilindustrien. Antallet komplekse detaljer og deler i høyfast stål i biler blir stadig høyere, noe som stiller høyere krav til verktøyet. Uddeholm Vanadis 8 oppfyller behovene til produsentene, sier Pär Emanuelsson.

  Uddeholms pulverstålfamilie, der Uddeholm Vanadis 8 SuperClean inngår, er laget ved hjelp av siste generasjon av pulverstålprosesser. Prosessen har blitt finpusset gjennom årene og gir et eksepsjonelt høyt kvalitetsnivå som andre aktører i markedet har problemer med å oppnå. Resultatet er Uddeholm-kvaliteten som er så godt kjent over hele verden, og befester varemerkets ubestridte posisjon innen verktøyindustrien.

  Kort om Uddeholm Vanadis 8 SuperClean

  • Svært høy bestandighet mot både abrasiv og adhesiv slitasje
  • Høy trykkfasthet, 64 HRC
  • Svært gode gjennomherdingsegenskaper
  • Enestående duktilitet
  • Svært god dimensjonsstabilitet ved varmebehandling
  • God anløpningsbestandighet
  • God bearbeidbarhet og slipbarhet

  Les mer om Uddeholm Vanadis 8 SuperClean »

  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.