Uddeholm Shaping the world

    Ny utstillerrekord ved handelsmessen Euroguss

    EUROGUSS, den internasjonale messen for trykkstøping, ser ut til få en fantastisk start i det nye utstillingsåret. Med 583 utstillere – noe som er en økning på 24 prosent sammenlignet med forrige messe – er det flere selskaper enn noensinne som viser frem innovative løsninger for produksjon og bruk av støpte deler i lettmetall (aluminium, magnesium og sink). Hvor sektoren befinner seg per i dag og hvor fremtiden vil bringe den – det er informasjonen alle de ca. 11 000 forventede besøkende til messen kommer til å lete etter svaret på, ikke bare ved utstillernes stands, men også i spesialshowet ”Forschung, die Wissen schaf(f)t” (forskning for kunnskap), i paviljongen ”Oberflächentechnik” (overflateteknikk), og også i spesialpresentasjonene som gis ved den internasjonale, tyske trykkstøpingskongressen. EUROGUSS arrangeres fra 12. til 14. januar 2016 ved utstillingssenteret Nuremberg.

    For andre gang på rad har EUROGUSS hatt en gigantvekst. ”583 utstillere – det er ca. 100 flere enn ved forrige EUROGUSS for to år siden, og 200 flere enn ved messen før det igjen”, sier en fornøyd Heike Slotta, utstillingssjef ved NürnbergMesse. For å kunne tilby alle utstillerne nok plass er de tidligere utstillingshallene 7 og 7 A for første gang supplert med hall 6 i år. ”En årsak til messens positive utvikling er uten tvil designtrenden med bruk av lettmetaller innen bilbransjen, spesielt trykkstøpte aluminiumsdeler. Bilbransjen og dens leverandører er støperienes viktigste kunder”, forklarer Slotta. I tillegg er maskin- og anleggssektoren, den elektrotekniske industrien og elektronikkindustrien, møbelindustrien samt innovative sektorer for energiteknologi eller medisinsk utstyr alle blant støperiets kunder.

    Annenhver utstiller ved EUROGUSS er internasjonal. De kommer til Nuremberg fra 33 land. I tillegg til Tyskland (med 267 utstillere) har følgende europeiske land flest utstillere: Italia (127), Spania (20), Østerrike (18), Tsjekkia (15), Tyrkia (15), Sveits (13), Sverige (10), Frankrike (8), Nederland og Slovenia (6 hver).

    uddeholm-euroguss-2016