news

  Möt världens första och enda patenterade rosttröga hållarstål

  Pressrelease Uddeholms AB, 5 juni 2016


  Uddeholm Idun ändrar spelreglerna på marknaden

  Världens verktygstillverkare har länge efterfrågat ett rosttrögt hållarstål. Något som inom industrin innebär såväl lägre kostnader som ökad produktivitet. Tack vare Uddeholm Idun kan nu Uddeholm erbjuda sina kunder världen över precis det de vill ha.

  – Uddeholm Idun ändrar spelreglerna på marknaden. Nu kan våra kunder korta ner tillverkningstiden, spara pengar och producera mer. Det kan man kalla konkurrensfördelar, berättar Ulrika Mossfeldt, produktchef för Component Bussiness hos Uddeholm.

  Uddeholm Idun är speciellt utvecklad för bearbetande verktygshållare med utbytbara skär. Tack vare Uddeholm Iduns unika materialegenskaper ger det Uddeholm tillgång till en ny och större del av världsmarknaden.

  – De flesta kunder använder sig idag av standardmaterial som är mjukt nog för att bearbetas, men som oftast måste efterbehandlas med tex. nickel och värmebehandling för att kunna tåla extrema förhållanden. Uddeholm Idun överträffar standardmaterialen och har dessutom en inbyggd beläggning i och med rosttrögheten. Det sparar massor med tid för kunderna när de slipper de extra behandlingarna, säger Ulrika Mossfeldt.

  Om Uddeholm Idun

  Välkommen att kontakta oss för mer information

   Avbryt
   cancel
   Avbryt

   Mina kontoinställningar

   Din förfrågan bearbetas, vänligen vänta.

   Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

   Du använder en webbläsare som är föråldrad.

   Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.