news

    Möt världens första och enda patenterade rosttröga hållarstål

    Pressrelease Uddeholms AB, 5 juni 2016


    Uddeholm Idun ändrar spelreglerna på marknaden

    Världens verktygstillverkare har länge efterfrågat ett rosttrögt hållarstål. Något som inom industrin innebär såväl lägre kostnader som ökad produktivitet. Tack vare Uddeholm Idun kan nu Uddeholm erbjuda sina kunder världen över precis det de vill ha.

    – Uddeholm Idun ändrar spelreglerna på marknaden. Nu kan våra kunder korta ner tillverkningstiden, spara pengar och producera mer. Det kan man kalla konkurrensfördelar, berättar Ulrika Mossfeldt, produktchef för Component Bussiness hos Uddeholm.

    Uddeholm Idun är speciellt utvecklad för bearbetande verktygshållare med utbytbara skär. Tack vare Uddeholm Iduns unika materialegenskaper ger det Uddeholm tillgång till en ny och större del av världsmarknaden.

    – De flesta kunder använder sig idag av standardmaterial som är mjukt nog för att bearbetas, men som oftast måste efterbehandlas med tex. nickel och värmebehandling för att kunna tåla extrema förhållanden. Uddeholm Idun överträffar standardmaterialen och har dessutom en inbyggd beläggning i och med rosttrögheten. Det sparar massor med tid för kunderna när de slipper de extra behandlingarna, säger Ulrika Mossfeldt.

    Om Uddeholm Idun

    Välkommen att kontakta oss för mer information

      Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

      Du använder en webbläsare som är föråldrad.

      Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.