news

  Uddeholm Vanadis 8 SuperClean är en slitstark långdistansare

  Pressrelease Uddeholms AB, 31 maj 2016

   

  Ökad livslängd på verktygen, ökad produktion och kortare driftstopp. Med sin senaste lansering Uddeholm Vanadis 8 SuperClean sätter stålgiganten en ny standard för verktygsstål.

  Det nya pulverstålet kommer med avancerade och unika egenskaper som länge efterfrågats på marknaden. Processen bakom det nya pulverstålet innebär att kunden sänker kostnaden per tillverkad del och får bättre totalekonomi.

  – Stålet har finare struktur, är starkare och tål mer belastning. Det gör att verktygen håller längre, så kunderna slipper oplanerade driftstopp och kan förlänga driftsintervallen. Det är en investering som sparar både tid och pengar, säger Fredrik Carlsson, produktchef för pulverstål hos Uddeholm.

  En storsäljare redan innan det har kommit ut på marknaden

  Uddeholm är störst på marknaden och leder utvecklingen inom pulverstål för industriella verktyg. Att företagets senaste lansering fyller ett behov hos både verktygstillverkare och verktygsanvändare råder det ingen tvekan om.

  – Vi har fått oerhört positiv respons från kunder världen över. Genom tester har de fått en försmak och köpt innan lanseringen. Siffrorna visar att vi redan nu har nått halvvägs till försäljningsmålet, säger Pär Emanuelsson, marknads- och försäljningsdirektör hos Uddeholm.

  – Vi lägger stora resurser på att hela tiden göra pulverstålet ännu bättre och leverera lösningar som gör skillnad för våra kunder. Marknaden håller på att ställa om och fler väljer att gå från konventionellt stål till pulverstål. Ett uthålligt stål som ökar produktionen och sänker underhållskostnader är det självklara valet och en lönsam investering för framtiden, säger Fredrik Carlsson.

  uddeholm-vanadis-4-extra-superclean-11

  Små korn med stor effekt

  Under utvecklingen har Uddeholm lagt stort fokus på materialets bearbetningsegenskaper. Resultatet motsvarar förväntningarna mer än väl.

  – Vår nya produkt är väldigt väl mottagen av bilindustrin. Andelen komplexa detaljer och hållfasta stål i bilarna ökar hela tiden och det ställer högre krav på verktygen. Uddeholm Vanadis 8 möter behoven hos tillverkarna, säger Pär Emanuelsson.


  Snabbfakta om Uddeholm Vanadis 8 SuperClean

  • Sätter ny standard bland pulverstål
  • Högsta motstånd mot abrasivt slitage
  • Mycket god duktilitet
  • Dimensionstabilt vid värmebehandling och bearbetning
  • Ökad verktygslivslängd
  • Förlängt driftsintervall
  • Förutsägbart slitage
  • Kortare driftstopp
  • Lägre pris per tillverkad del

  Teknisk broschyr och dimensionsprogram

  Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer

   Följ oss
   Avbryt
   cancel
   Avbryt

   Mina kontoinställningar

   Din förfrågan bearbetas, vänligen vänta.

   Använd en webbläsare som inte är föråldrad.

   Du använder en webbläsare som är föråldrad.

   Fel kan uppstå vid användning av hemsidan.