Uddeholm har redan 2 488 OS-medaljer

Under de olympiska sommarspelen i Rio levererar Uddeholm specialstålet till verktygen som präglar samtliga 2 488 OS-medaljer.

Ungefär 11 000 idrottare från över 200 nationer tävlar om 812 guld-, 812 silver- och 864 bronsmedaljer. Medaljerna har tryckts i Brasilien med högkvalitativa myntverktyg av specialstål från Uddeholm AB.

Myntverktyg måste uppfylla mycket höga kvalitetsstandarder, speciellt när det gäller hållfasthet och bearbetbarhet. Medaljerna för OS 2016 har på ena sidan den grekiska segergudinnan Nike, Panathinaikosstadion och Akropolis, och på den andra sidan OS-loggan, inramad av lagerbärsblad.

– Med gediget arbete har vårt team i Brasilien visat fördelarna med att använda Uddeholmsstål för denna typ av applikation, säger Adam Steorn, Regional Sales Manager Americas, Uddeholm.

Medaljen är i sig en seger i hållbarhet. Silver- och bronsmedaljerna består av 30 procent återvunnet material. Präglingen utförs av det välrenommerade brasilianska myntpräglingsföretaget Brazilian Mint.

uddeholm-olympic-gold
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.