Uddeholm Shaping the world

    Nytt utställarrekord på Euroguss Trade Fair

    EUROGUSS, den internationella mässan för pressgjutning, fick en fantastisk start under det nya utställningsåret med 583 utställare. Det motsvarar en ökning med 24 procent jämfört med tidigare evenemang. Fler företag än nånsin tidigare visar innovativa lösningar för produktion och användning av gjutna produkter med lättmetallerna aluminium, magnesium och zink. Var branschen befinner sig just nu och vart framtiden är på väg – det är vad totalt cirka 11 000 förväntade mässbesökare vill ta reda på, inte bara i utställarnas montrar utan även i specialutställningen “Forschung, die Wissen schaf(f)t” (Forskning för kunskap) i paviljongen “Oberflächentechnik” (Ytteknik) och även i specialpresentationerna som ges på den internationella tyska pressgjutningskongressen. EUROGUSS hålls 12 till 14 januari 2016 på mässan i Nürnberg.

    För andra gången i rad har EUROGUSS tagit ett stort steg framåt. “583 utställare – det är cirka 100 fler än vid den senaste EUROGUSSE för två år sedan och 200 fler än mässan dessförinnan”, säger Heike Slotta, utställningschef på NürnbergMesse. För att erbjuda alla utställare tillräckligt med plats har utställningshallarna 7 och 7A för första gången kompletterats med hall 6. “En anledning till denna positiva utveckling är utan tvekan lättdesigntrenden inom fordonsindustrin, där framför allt aluminiumgjutna delar används. Fordonsindustrin och dess leverantörer är gjuteriernas viktigaste kunder”, förklarar Slotta. Dessutom tillhör maskin- och anläggningstekniksektorn, el- och elektronikindustrin och möbelindustrin tillsammans med innovativa sektorer som energi och medicinsk teknik gjuteriernas kundkrets.

    Varannan utställare på EUROGUSS är internationell. De reser till Nürnberg från 33 olika länder. Bortsett från Tyskland (267 utställare) är de största europeiska utställarnationerna Italien (127), Spanien (20), Österrike (18), Tjeckien (15), Turkiet (15), Schweiz (13), Sverige (10) , Frankrike (8), Nederländerna och Slovenien (6 vardera.).

    uddeholm-euroguss-2016