Uddeholm Shaping the world

  Full fart framåt inom AM-utvecklingen

  Utrustningen i det första steget av AM-investeringen är i drift, både i tillverkningsanläggningen och i materiallabbet, och utvecklingen av den första tillsatstillverkningsprodukten, Uddeholm AM Corrax, artar sig fint. Vi har atomiserat åtskilliga satser med Uddeholm AM Corrax med gott resultat och har använt detta pulver för att skriva ut teststycken som ska verifiera pulvrets kvalitet.

  Hittills ser allt bra ut, kvaliteten på själva pulvret ser ut att vara något bättre än våra konkurrenters och de mekaniska egenskaperna hos de tryckta delarna ligger i linje med vad som förväntats. Nästa steg i utvecklingen är att skicka pulver till vissa utvalda kunder så att de kan testa det i sina skrivare samt att göra de första provningarna av tryckta verktyg i olika applikationer. Dessa första leveranser lämnade Hagfors till de utvalda partnerna under de första dagarna i november.

  Men mycket arbete återstår, till exempel att förbättra avkastningen i förstoftningsmedlet och att kvalificera pulvret som ska användas i fler skrivare tillgängliga på marknaden. Vi har också börjat titta på nästa steg i AM-utvecklingen, vilket är ett AM-pulver för varmarbetsapplikationer samt en uppdaterad version av Uddeholm AM Corrax med förbättrade egenskaper för plastgjutningsapplikationer och anpassat till AM.

  Så det är fortfarande tid kvar för att uppfylla de mycket ambitiösa AM-målen inom Uddeholm, både på kort sikt med lanseringen av Uddeholm AM Corrax i mitten av nästa år men även också med de långsiktiga målen med en gedigen portfölj av AM-produkter och ett bra affärsområde för Uddeholm. Det stora intresset från våra kunder samt från AM-marknaden bidrar allmänt till att skapa energi och inspiration samtidigt som vi känner av förväntningarna från marknaden och behovet av att leverera.

  Men vi ser också att AM-marknaden snart är mogen och att den värsta hypen är förbi. Uddeholmsstrategin med sitt stora applikationsfokus känns därför fortfarande som den rätta vägen att gå. Vi ser också att det inte finns många andra företag med samma synsätt, så med en snabb och väl genomförd implementering har vi stora chanser att lyckas och bli den stora aktören på AM-marknaden, vilket ju är vårt mål.

  uddeholm-corrax-am
  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.