Nový rekord v počte vystavovateľov na veľtrhu Euroguss

EUROGUSS, medzinárodný veľtrh zameraný na odlievanie pod tlakom, začína v novom výstavnom roku s fantastickým štartom. Pri 583 vystavovateľoch – čo znamená nárast o 24 percent v porovnaní s predchádzajúcim podujatím – prezentuje viac spoločností než kedykoľvek predtým svoje inovatívne riešenia určené na výrobu a použitie odlievaných dielcov z ľahkých kovov ako hliník, horčík a zinok. V akej pozícii sa sektor v súčasnosti nachádza, a kam smeruje jeho budúcnosť sú informácie, ktoré bude hľadať očakávaných približne 11 000 návštevníkov veľtrhu nielen v stánkoch vystavovateľov, ale aj na špeciálnom podujatí „Forschung, die Wissen schaf(f)t“ (Výskum pre znalosti) v pavilóne „Oberflächentechnik“ (Povrchová technológia) a takisto v špeciálnych prezentáciách špecialistov z medzinárodného nemeckého kongresu zameraného na odlievanie pod tlakom. EUROGUSS sa bude konať od 12. do 14. januára 2016 na výstavisku v Norimbergu.

Už druhýkrát za sebou zaznamenal veľtrh EUROGUSS výrazný skok v raste. „583 vystavovateľov – to je asi o 100 viac než na poslednom veľtrhu EUROGUSS, ktorý sa konal pred dvoma rokmi a o takmer 200 viac než na veľtrhu predtým,“ konštatuje s potešením Heike Slotta, riaditeľka výstaviska NürnbergMesse. Aby mali všetci vystavovatelia dostatok priestoru, pôvodné výstavné haly 7 a 7A boli tento rok po prvý raz doplnené o halu 6. „Jedným z dôvodov tohto pozitívneho rozvoja veľtrhu je bez pochýb trend odľahčovania v automobilovom priemysle, kde sa používajú hlavne hliníkové dielce odlievané pod tlakom. Automobilový priemysel a jeho dodávatelia sú najdôležitejšími zákazníkmi zlievarní,“ vysvetľuje Heike Slotta. Medzi ďalších zákazníkov zlievarní okrem iných patrí aj strojárenský sektor a stavebné inžinierstvo, elektrotechnický a elektronický priemysel, nábytkársky priemysel, ako aj inovatívne sektory, ako je napríklad energetika alebo medicínska technika.

Každý druhý vystavovateľ na veľtrhu EUROGUSS pochádza zo zahraničia. Do Norimbergu prichádzajú z 33 krajín. Okrem Nemecka (267 vystavovateľov) patria medzi najčastejších európskych vystavovatelia z Talianska (127), Španielska (20), Rakúska (18), Českej republiky (15), Turecka (15), Švajčiarska (13), Švédska (10), Francúzska (8), Holandska a Slovinska (po 6).

uddeholm-euroguss-2016
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.