Volle vaart vooruit in de AM-ontwikkeling

De uitrusting in stap één van de AM-investering, zowel in de productiefabriek als in het materiaallab, draait naar behoren en de ontwikkeling van het eerste AM-product, Uddeholm AM Corrax, gaat volgens schema. We hebben verschillende batches met succes verneveld met Uddeholm AM Corrax en we hebben dit poeder gebruikt om teststukken te drukken om de kwaliteit van het poeder te controleren.

Tot dusver lijkt alles goed, de kwaliteit van het poeder is beter dan die van onze concurrenten en de mechanische eigenschappen van de geprinte onderdelen zijn in lijn met de verwachtingen. De volgende ontwikkelstap is om het poeder naar enkele geselecteerde klanten te sturen om het in hun eigen printers te testen en proefdrukken van de eerste gereedschappen in verschillende toepassingen te maken. Begin november zijn de eerste partijen vanuit Hagfors naar de geselecteerde partners verstuurd.

Toch moet er nog heel wat werk worden verzet, o.a. om het rendement in de vernevelaar te verbeteren en om ervoor te zorgen dat het poeder in meer commercieel beschikbare printers kan worden gebruikt. We zijn verder bezig met de volgende stap in de AM-ontwikkeling, zoals een AM-poeder dat geschikt is voor warmwerktoepassingen en een bijgewerkte versie van Uddeholm AM Corrax met verbeterde eigenschappen voor kunststofgietwerk en aangepast voor AM.

Uddeholm zit dus nog steeds op schema om de zeer ambitieuze AM-doelstellingen te realiseren; op de korte termijn met de lancering van Uddeholm AM Corrax medio volgend jaar en op de lange termijn met een solide AM-productportfolio en degelijk bedrijfsgebied. En de grote belangstelling van onze klanten en de AM-markt in het algemeen geeft weliswaar energie en inspiratie, maar zorgt er ook voor dat je de verwachtingen van de markt en prestatiedrang voelt.

We merken ook dat de AM-markt volwassen wordt en dat de grootste hype voorbij is. De nadruk in de strategie van Uddeholm ligt op het toepassingsgerichte aspect en dat lijkt nog steeds de juiste keuze. Verder zien we maar weinig bedrijven met dezelfde aanpak, dus met een snelle en goede realisatie van de plannen, maken we veel kans om de doelstellingen te realiseren en een grote speler op de AM-markt te worden.

uddeholm-corrax-am
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.