Het nieuwe poederstaal van Uddeholm is voor de lancering al een echte bestseller

Het Zweedse topmerk Uddeholm is wereldwijd de belangrijkste producent van speciaal staal en een toonaangevende speler op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe poederstalen. Voordat innovatieve staalsoorten zoals Uddeholm Vanadis 8 SuperClean het daglicht zien, gaan er echter heel wat jaren van grondig onderzoek en testen aan vooraf.

“Via baanbrekend onderzoek en ontwikkelingen spelen we in op de vraag van de markt naar zeer slijtvast gereedschapsstaal met een goede dimensionele stabiliteit en waarmee materialen met een hoge sterkte machinaal kunnen worden bewerkt. Deze eigenschappen verkleinen bovendien het aantal onderbrekingen”, zegt Fredrik Carlsson, product manager bij Uddeholm.

Dankzij de unieke eigenschappen van Uddeholm Vanadis 8 SuperClean, zoals een hoge weerstand tegen abrasieve slijtage en afschilfering, kijken klanten er wereldwijd al heel lang reikhalzend naar uit. De nieuwe poedermetallurgische oplossing voldoet zonder twijfel aan de eisen van zowel gereedschapsmakers als -gebruikers.

“De markt wacht met spanning op dit staal. Wij hebben een enorm positieve respons gekregen van klanten van over de hele wereld. Ze kregen een voorproefje via testmateriaal en begonnen al ver voor de lancering te bestellen. We zitten nu al halverwege ons jaarlijkse verkoopbudget”, zegt Pär Emanuelsson, vicepresident marketing & sales bij Uddeholm.

Bij de ontwikkeling heeft Uddeholm sterk de nadruk gelegd op een materiaal dat gemakkelijk door de gereedschapsmakers kan worden bewerkt, waardoor hun klanten zowel tijd als geld uitsparen. Gezien de kosten per geproduceerde eenheid zullen veel klanten voor Uddeholm Vanadis 8 SuperClean kiezen om hun productiviteit te verhogen en de concurrentie voor te blijven.

“Dit is gereedschapsstaal voor het duurzaam bewerken van harde materialen die veel van het gereedschap vragen, zoals de steeds meer gebruikte hoge-sterktematerialen in de auto-industrie”, zegt Fredrik Carlsson.

“Ons nieuwe product is goed ontvangen in de auto-industrie. Het aantal complexe onderdelen van hoge-sterktestaal in auto’s blijft toenemen en stelt hogere eisen aan het gereedschap. Uddeholm Vanadis 8 komt tegemoet aan de wensen van de fabrikanten”, zegt Pär Emanuelsson.

De poederstalen van Uddeholm, waaronder Uddeholm Vanadis 8 SuperClean, worden gemaakt met een poederstaalproces van de nieuwste generatie. Het proces is in de loop der jaren verfijnd en garandeert een uitzonderlijke kwaliteit die voor veel spelers op de markt niet haalbaar is. Het resultaat is de wereldwijd vermaarde kwaliteit van Uddeholm die de onbetwiste positie van het merk in de werktuigindustrie bevestigt.

Uddeholm Vanadis 8 SuperClean in het kort

  • Zeer goed bestand tegen abrasieve en adhesieve slijtage
  • Hoge druksterkte, 64 HRC
  • Zeer goede doorhardingseigenschappen
  • Uitzonderlijke ductiliteit
  • Uitstekende dimensionele stabiliteit bij warmtebehandeling
  • Hoge ontlaatbestendigheid
  • Uitstekende machinale verwerkbaarheid en slijpeigenschappen

Meer informatie over Uddeholm Vanadis 8 SuperClean »

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.