Nieuw exposantenrecord op vakbeurs EUROGUSS

    EUROGUSS, de internationale vakbeurs voor de spuitgietindustrie, begint het nieuwe beursjaar goed. Maar liefst 583 exposanten zijn aanwezig, wat een stijging van 24% is ten opzichte van de vorige beurs. Dit betekent dat steeds meer bedrijven dan ooit innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de productie en toepassing van gietonderdelen in de lichte metalen aluminium, magnesium en zink. De ca. 11.000 verwachte beursbezoekers zoeken vooral antwoord op de vraag hoe de sector er momenteel aan toe is en wat de toekomst zal brengen. Die informatie krijgen ze niet alleen in de stands van de exposanten, maar ook tijdens de speciale show “Forschung, die Wissen schaf(f)t” (Kennis door Onderzoek), in het beurspaviljoen “Oberflächentechnik” (Oppervlaktetechnologie) en tijdens de presentaties van specialisten op het Internationale Duitse Spuitgietcongres. EUROGUSS wordt gehouden van 12 tot 14 januari 2016 in het expositiecentrum van Neurenberg.

    Voor de tweede keer op rij laat EUROGUSS een spectaculaire groei zien. “583 exposanten, dat is zo’n 100 meer dan bij de vorige EUROGUSS twee jaar geleden en 200 meer dan bij de beurs ervoor”, zegt een tevreden Heike Slotta, director exhibitions bij de NürnbergMesse. Om alle exposanten voldoende plaats aan te bieden, zijn de eerdere beurshallen 7 en 7A dit jaar voor het eerst aangevuld met hal 6. “Eén verklaring voor deze positieve beursontwikkeling is natuurlijk de trend naar lichtgewicht design in de auto-industrie, waarbij vooral onderdelen van gegoten aluminium worden gebruikt. De auto-industrie en haar toeleveranciers zijn de belangrijkste klanten van de gieterijen”, legt Slotta uit. Ook installatie- en machinebouwsector, de elektrische en elektronische industrieën, de meubelindustrie en innovatieve sectoren als de energiesector en de geneeskundige technologie zijn klanten van gieterijen.

    Eén op de twee exposanten op EUROGUSS komt uit het buitenland. Ze komen vanuit 33 landen naar Neurenberg. Naast Duitsland (267 exposanten) zijn de meest vertegenwoordigde Europese landen op de beurs Italië (127), Spanje (20), Oostenrijk (18), Tsjechië (15), Turkije (15), Zwitserland (13), Zweden (10), Frankrijk (8), Nederland en Slovenië (elk 6).

    uddeholm-euroguss-2016
    Please use a browser that is not outdated.

    You are using an outdated web browser.

    Errors may occur when using the website.