Teljes sebességgel előre az additív gyártástechnológiai fejlesztésben

Az additív gyártástechnológiai (AM) beruházás első lépéseinek berendezései készen állnak és működnek, úgy a gyártóüzemben, mint az anyagvizsgáló laborban, az első additív gyártású termék, az Uddeholm AM Corrax fejlesztése pedig jól tartja a lépést. Az Uddeholm AM Corrax segítségével már számos adagot porlasztottunk el jó eredményekkel, majd a port felhasználva próbadarabokat nyomtattunk, hogy leellenőrizzük a minőségét.

Ezidáig minden megfelelt, a por minősége valamivel megelőzi a versenytársakét, a nyomtatott darabok mechanikai tulajdonságai pedig összhangban vannak az elvárásokkal. A fejlesztés következő lépéseként a port elküldjük néhány kiválasztott ügyfélnek, hogy nyomtatóikon leteszteljék, illetve a kinyomtatott darabokkal elvégezzék a különböző alkalmazások első próbáit. A kiválasztott partnereknek elküldött első szállítmányok november első napjaiban hagyták el Hagforst.

Azonban még sok munka van hátra, például a porlasztó termelékenységének javítása és a por minősítése a piacon elérhető számos nyomtatóban való használatra. Emellett belekezdtünk az AM-fejlesztés következő lépésének felmérésébe is, amely egy melegalakítási felhasználásokhoz alkalmas AM-por és az Uddeholm AM Corrax korszerűsített, a műanyag-feldolgozási alkalmazásokhoz jobb tulajdonságokkal bíró és az AM-hez illeszkedő változatának kidolgozása.

Az Uddeholmnál így az igen ambiciózus AM-célok elérése még előttünk áll, mind rövid távon, az Uddeholm AM Corrax jövő év közepén tervezett elindításának, mind pedig a hosszú távú célok, vagyis az AM-termékek stabil portfóliójának és az Uddeholm számára megfelelő üzleti terület kialakításának tekintetében. Ügyfeleink és általában az AM-piac nagy érdeklődése energiát és inspirációt nyújt, ugyanakkor érezni a piaci elvárások és a teljesítés iránti igény súlyát is.

Azt is látjuk azonban, hogy az AM piaca egyre kiforrottabbá válik, és hogy a legrosszabb felhajtás már elvonult, így az Uddeholm elsősorban az alkalmazásokra összpontosító stratégiája továbbra is helyes iránynak tűnik, illetve látjuk azt is, hogy ehhez nem sok vállalat áll így hozzá, terveink gyors és jól elvégzett kivitelezésével tehát komoly esélyeink vannak a sikerre, illetve arra, hogy az AM-piac kulcsszereplői legyünk, ami nem titkolt célunk.

uddeholm-corrax-am
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.