Az új Uddeholm acélpor már megjelenése előtt nagy népszerűségnek örvend

A svéd Uddeholm erős piaci játékosként világelső a nemesacélok gyártásában és az új acélporok fejlesztésében. Ez a pozíció sokéves alapos kutatás és tesztelés eredménye, amelynek végén olyan új acélok láthatják meg a napvilágot, mint az Uddeholm Vanadis 8 SuperClean.

– Úttörő kutatás-fejlesztéssel válaszolunk a piac olyan szerszámacélok iránti igényére, amelyek magas kopásállósággal és jó mérettartással rendelkeznek, valamint alkalmasak nagy szilárdságú anyagok megmunkálására. Ezek a tulajdonságok a leállások közötti időt is meghosszabbítják, mondja Fredrik Carlsson, az Uddeholm termékmenedzsere.

Az Uddeholm Vanadis 8 SuperClean szerszámacélunkat a súrlódási kopással és forgácsolódással szembeni, eddig példa nélkül álló ellenállási tulajdonságai miatt ügyfeleink a világ összes pontján régóta várják. Az új porkohászati megoldás a szerszámgyártói és szerszám-használói igényeket is kétségtelenül kielégíti.

– A piac türelmetlenül várja ezt az acélt. Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk ügyfeleinktől a világ minden pontjáról, akik tesztelések által előzetes betekintést nyerhettek, és már jóval a megjelenés előtt rendelést adtak le az anyagra. Éves eladási keretünk felét máris elértük, mondja Pär Emanuelsson, az Uddeholm marketing és értékesítési elnökhelyettese.

A fejlesztés során az Uddeholm nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az anyagok a szerszámgyártók számára könnyen megmunkálhatók legyenek, amivel ügyfeleiknek idő- és pénzkímélő megoldásokat kínálhatnak. A legyártott alkatrészek egységárának ismeretében várható, hogy az Uddeholm Vanadis 8 SuperClean szerszámacélt számos ügyfél használja majd a termelékenység javítására és a versenytársakkal szembeni előny biztosítására.

– Ez a szerszámacél hosszú távú szerszámozáshoz készült olyan kemény anyagokhoz, amelyek jelentősen igénybe veszik a szerszámot, mint például a gépjárműipar egyre elterjedtebb, nagy szilárdságú anyagai, mondja Fredrik Carlsson.

– Új termékünket a gépjárműipar nagyon jól fogadta. Az autókban található, nagy szilárdságú acélból bonyolult részletmegoldások és alkatrészek száma folyamatosan nő, ami egyre nagyobb elvárásokat támaszt a szerszámokkal szemben. Az Uddeholm Vanadis 8 teljesíti a gyártók elvárásait, mondja Pär Emanuelsson.

Az Uddeholm acélpor-termékcsaládja, melynek az Uddeholm Vanadis 8 SuperClean is tagja, a legújabb generációjú acélpor-feldolgozási eljárással készül. Az eljárás az évek során egyre finomodott, így olyan kivételes szintű minőséget biztosít, amely a többi piaci szereplő számára nehezen elérhető. Ez adja a világszerte oly jól ismert Uddeholm-minőséget, és szilárdítja meg a márka kétségbevonhatatlan szerszámipari pozícióját.

Az Uddeholm Vanadis 8 SuperClean fő tulajdonságai

  • Nagyon magas abrazív és adhéziós kopással szembeni ellenállás
  • Nagy nyomószilárdság, 64 HRC
  • Nagyon jó átedzési tulajdonságok
  • Kivételes alakíthatóság
  • Nagyon jó mérettartás hőkezeléskor
  • Jó megeresztési ellenállás
  • Jó megmunkálási és köszörülési tulajdonságok

További információk az Uddeholm Vanadis 8 SuperCleanről »

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.