Vanliga frågor

Här har vi listat några av de vanligaste frågorna vi brukar få. Om du inte hittar svar på din fråga här är du välkommen att kontakta oss via knappen nedan.

 

Vad kan man jobba med hos er? 

På Uddeholm i Hagfors finns det över 200 olika yrken. Man kan jobba i produktionen som till exempel svetsare eller operatör och vara med och tillverka vårt stål, men man kan även jobba inom områden som till exempel forskning, säkerhet, IT, logistik, ekonomi, HR, marknad, konstruktion, kvalitet, miljö och mycket annat.

När öppnar ansökan för sommarjobb?

Ansökan för sommarjobb på Uddeholm i Hagfors öppnar i början av januari och sista ansökningsdag är vanligtvis den sista februari.

Hur gammal måste man vara för att jobba hos er?

För att jobba på Uddeholm i Hagfors måste man vara 18 år. Undantag kan göras för sommarjobbare som fyllt 16 år och som studerar teknikcollege på Älvstrandsgymnasiet.

Kan man skriva sitt examensarbete i samarbete med er?

Vi ser ett stort värde i att nyttja studenters kompetens och examensarbete är därför något vi satsar stort på. Varje år tar vi in cirka 10-15 examensarbetare hos oss. Detta är ett bra tillfälle för Uddeholm och studenter att lära känna varandra samtidigt som båda parter lär sig mycket på vägen.

Hur många sommarjobbare tar ni in varje år?

Denna siffra kan skilja sig en hel del från år till år men vanligtvis tar vi in mellan 80-100 sommarjobbare. De flesta arbetar inom produktion men vi erbjuder även ett antal administrativa tjänster.

Finns ni på fler ställen än i Hagfors?

Vår produktion och vårt huvudkontor ligger i Hagfors och vi har ett extra kontor i centrala Karlstad. Dessutom finns våra säljbolag, som vi har mycket utbyte med, representerade runt om i hela världen. 

Kan man jobba skift på Uddeholm?

I vissa delar av vår produktion jobbar man i skiftlag. Det står i varje jobbannons ifall det förekommer skiftgång i tjänsten.

Kan man göra praktik hos er?

Vi tar emot praktikanter inom många olika områden, både på produktions- och tjänstemannasidan. Läs mer och ansök om att göra praktik här.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar som gäller karriär?

Kontakta oss

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.