Uddeholm Shaping the world

  Nyt pulverstål fra Uddeholm – en bestseller allerede inden lanceringen

  Den svensker superspiller Uddeholm er verdens førende producent af specialstål og inden for udviklingen af nye sorter af pulverstål. En position, som kræver en menneskealder af grundig forskning og afprøvning, inden innovative stålsorter som Uddeholm Vanadis 8 SuperClean ser dagens lys.

  – Med banebrydende forskning og udvikling opfylder vi markedets behov for værktøjsstål, som har en høj slidstyrke, god formbestandighed kombineret med evnen til at forarbejde højstyrkematerialer. Disse egenskaber forlænger også intervallerne med driftsstandsninger, udtaler Fredrik Carlsson, administrerende direktør for Uddeholm.

  Takket være Uddeholm Vanadis 8 SuperCleans uhørte egenskaber af høj slidstyrke fra slibematerialer og chipping har det været ventet med længsel af kunder over hele verden. Der er ingen tvivl om, at den nye pulvermetallurgiske løsning opfylder et behov hos både værktøjsmagere og værktøjsbrugere.

  – Markedet venter med længsel på dette stål. Vi har modtaget en overvældende positiv reaktion fra kunder over hele verden. Gennem afprøvningen har de fået en forsmag og afgivet ordre længe før lanceringen. Vi har allerede nået halvvejs i vores årlige salgsbudget, siger Pär Emanuelsson, vicepræsident for marketing og salg hos Uddeholm.

  Under udviklingen har Uddeholm lagt stor vægt på at gøre materialet enkelt for værktøjsmagere, så de kan give deres kunder mulighed for at spare både tid og penge. Opmærksomheden på omkostninger pr. produceret del tyder på, at mange kunder vil begynde at bruge Uddeholm Vanadis 8 SuperClean til at forbedre produktiviteten og give dem fordele i forhold til deres konkurrenter.

  – Dette er et værktøjsstål til langsigtede værktøjsopstillinger af solide materialer, der kræver meget af værktøjet, som de stadigt mere udbredte højstyrkematerialer i fx bilindustrien, siger Fredrik Carlsson.

  – Vores nye produkt er blevet godt modtaget i bilindustrien. Antallet af komplicerede detaljer og dele i højstyrkestål i biler stiger konstant, og det stiller højere krav til værktøjerne. Uddeholm Vanadis 8 opfylder producenternes behov, siger Pär Emanuelsson.

  Uddeholms pulverstålfamilie, som Uddeholm Vanadis 8 SuperClean er en del af, er lavet ved hjælp af den sidste nye generation af pulverstålsprocesser. Processen er blevet fintunet i årenes løb og producerer en exceptionelt kvalitetsniveau, som andre aktører på markedet har vanskeligt ved at opnå. Det resulterer i Uddeholm-kvaliteten, som er så velkendt rundt om i verden, og som konsoliderer brandets ubestridte position i værktøjsindustrien.

  Uddeholm Vanadis 8 SuperClean i korte træk

  • Meget høj modstandsdygtighed over for slibende og adhæsivt slid
  • Høj trykstyrke, 64 HRC
  • Meget gode gennemhærdende egenskaber
  • Exceptionel bukbarhed
  • Meget god formbestandighed ved varmebehandling
  • God anløbsfasthed
  • Gode forarbejdende og afslibende egenskaber

  Læs mere om Uddeholm Vanadis 8 SuperClean >>

  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.