Uddeholm má už 2488 olympijských medailí

Během letních olympijských her v Riu dodá společnost Uddeholm speciální ocel pro nástroje, které vyprofilují všech 2488 olympijských medailí.

Bezmála 11 000 sportovců z více než 200 zemí bude soutěžit o 812 zlatých, 812 stříbrných a 864 bronzových medailí. Medaile byly vyraženy v Brazílii velmi kvalitními mincovními nástroji ze speciální oceli od společnosti Uddeholm AB.

Mincovní nástroje musí splňovat standardy mimořádně vysoké jakosti zvláště z hlediska pevnosti a obrobitelnosti. Medaile pro Olympiádu 2016 mají na jedné straně řeckou bohyni vítězství Niké, stadion Panathinaikos a Akropolis a na druhé straně je logo olympijských her orámované vavřínovými listy.

– Solidní prací náš tým v Brazílii demonstroval výhody použití oceli z Uddeholmu pro tento druh aplikace, řekl Adam Steorn, regionální manažer prodeje pro americké regiony z Uddeholmu.

Samotná medaile je vítězstvím v trvalé udržitelnosti. Stříbrné a bronzové medaile obsahují ze 30 procent recyklované materiály. Ražbu provedla renomovaná brazilská mincovna.

uddeholm-olympic-gold
Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.